A szív és a bor nyilvánvalóan nem összeférhetetlen fogalmak.
A nagymamám azonban, aki egész életében gyűjtötte a hagyományos gyógyászati recepteket, egy különleges bort készített, amely csak egészségesebbé teszi a szívet. Édesanyám rendszeresen szívbort fogyaszt, és most már én is, és ez segít nekünk.
Aprítsunk fel 300 g petrezselyemzöldet, 1 evőkanál szárított kamillát, öntsünk rá egy üveg (0,75 l) fehér, száraz bort, melegítsük kis lángon 1 óra hosszán át. Legyen óvatos, mert nagyon habos lesz.
Adjunk hozzá 50 g mézet, és alaposan keverjük össze, amíg a méz feloldódik.
Ezután hűtsük le, szűrjük le és öntsük sötét üvegbe.
Vegyen be 30 ml-t naponta 2-szer fél órával étkezés előtt.
A bor jótékony hatással van az erekre, enyhén ellazítja a szívizmot, megszünteti a görcsöket. Ezért a fejét is tisztábbá teszi.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.