Natalia Nefedova táplálkozási szakértő elmagyarázza, miért nem szabad étkezés közben kávét inni.
Gyomorégés a kávétól: miért fordul elő és hogyan kell kezelni?
A szakember szerint egy csésze kávé a reggeli mellé megakadályozhatja, hogy a szervezet minden szükséges ásványi anyaghoz hozzájusson.
Nefedova elmondta, hogy a kávé kelátokat tartalmaz, amelyek összekapcsolják a fémeket, és megakadályozzák azok megfelelő felszívódását.
„Ha állandóan kávéval öblíted le az ételt, kevesebb cinket, vasat, magnéziumot kapsz” – mondta a táplálkozási szakértő.
Ugyanakkor az orvos azt javasolta, hogy étkezés után fél órával igyon kávét, hogy a hasznos anyagoknak legyen idejük felszívódni.
Nefedova arra is rámutatott, hogy a koffein hatására kalciumot von ki a szervezetből. Ennek a hatásnak az enyhítésére tejet kell adni az italhoz.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.