A fermentált élelmiszerek nagyon egészségesek, éppen ezért fogyasszunk belőlük minél többet, főleg a téli, hideg időjárásban. A bennünk található jótékony baktériumok megvédik a szervezetet, erősítik az immunrendszert, és az emésztést is serkentik.
Az érlelt gyömbér mifelénk ismeretlen élelmiszer, de a keleti országokban előszeretettel fogyasztják az egészségük megőrzése érdekében. Használjuk ki pozitív tulajdonságait, és fogyasszuk mi is rendszeresen.
Hozzávalók:
- 250 gramm friss gyömbér gyökér,
- 1 evőkanál tengeri só,
- 300 ml almaecet,
- 100 gramm cukor.
Elkészítés:
Mossuk meg, és hámozzuk meg a gyömbért, majd szeleteljük kisebb darabokra. Minden egyes darabot, egyenként forgassunk bele a sóba, és hagyjuk állni benne egy fél órán keresztül. Ezután tegyük a gyömbért egy tiszta befőttesüvegbe. Forraljuk fel az ecetet, majd keverjük bele a cukrot, és, amikor felolvadt, a keletkezett levet töltsük rá a gyömbérre.
Az üveget zárjuk le, és borítsuk be egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk így másnapig. Reggel vegyük le róla a konyharuhát, és tegyük 14-18 napra a kamrába.
Fogyasszuk napi rendszerességgel, akárcsak a savanyúságot. Nem kell túlzásba vinni a fogyasztását, csupán 5-6 karikát együnk meg belőle minden nap. Nem kell megijedni, ha rózsaszínesre vált a gyömbér, ez csak annak a jele, hogy nagyon friss.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: aztbeszelik.com