Néhányan alábecsülik ezt a terméket, és nagyon helytelenül, mivel a sütőtök rendkívül hasznos. Hatalmas mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz.
Ezenkívül, ha helyesen főzi a sütőtököt, használata pozitív hatással lesz az emésztésre, és hozzájárul a méreganyagok eltávolításához a szervezetből.
Ami a megfelelő főzést illeti, ez tekinthető annak a feldolgozási módnak, amely lehetővé teszi, hogy a termékben lévő hasznos anyagok maximális mennyiségben megmaradjanak.
Sütőtök desszert
Összetevők:
- 100 g sütőtök
- 1 citrom
- 2 kivi
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
A nyers, hámozott sütőtököt szeletelje vagy reszelje vékony, hosszú szeletekre.
Ezután párolja a tökszeleteket 3 percig.
Mossuk meg a citromot, vágjuk ketté, és facsarjuk ki a levét.
Keverje össze a citromlevet a mézzel egy külön kis edényben.
Hámozza meg és szeletelje vékony karikákra a kivit.
A párolt sütőtököt tegye egy tányérra, felváltva a kiviszeletekkel. Ezután öntsük rá a citromos-mézes szirupot. Ez az! Semmi extra erőfeszítés és egy csodálatos ételt kapunk. Finom, könnyű és egészséges – és csak ez számít!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.