Blogolunk / Szépség / Tippek

Vess véget a szem alatti duzzanatnak és sötét karikáknak – Kipróbáltunk sok praktikát és ezek amik valóban működnek

loading...

A szem alatti ödéma és a sötét karikák megjelenésének számos oka lehet, leggyakoribb tényezők az alváshiány, a feszültség és fáradtság, van, aki hajlamos rá és van, akinek olyan adottság, amellyel muszáj együtt élnie. Az öregedési folyamatok is szerepet játszhatnak a megjelenésében, de egészségügyi problémák is állhatnak mögötte, mint pl. pajzsmirigybetegség vagy vashiány. Mindenképp járjunk utána, ha a tünetek megjelentek és amennyiben a kóros elváltozás kizárva és nincs szükség sebészeti beavatkozásra, akkor bátran használjuk minden nap az alábbi trükköket.

4444thfghfh

Ezek a legjobb házi kezelések:

Kígyóuborkás kezelés: rengeteg filmben és kozmetikai képen láthattuk már a maszkos nőt, uborkaszelettel a szemhéján. Nem véletlen, hiszen ez valóban működő, nyugtató, frissítő és gyulladáscsökkentő hatású. Egy lehűtött kígyóuborkát daraboljunk fel 0,5 cm vastag karikákra, helyezzük kényelembe magunkat és a megtisztított arcunkon alkalmazzuk az uborkákat. 20 percen keresztül tegyünk szeleteket a behunyt szemünkre vagy kifejezetten a szem alá. Ahogy a testhőmérsékletünktől átmelegedett cseréljük le. Az eredménye azonnal látható lesz.


Kecske vagy tehéntejes kezelés: A jól lehűtött tejjel itassunk át két pamut vattapamacsot és azt helyezzünk szemünkre 15 percre.

loading...


Burgonyás kezelés: Ez a kezelés rendkívül praktikus, mert a krumpliban lévő keményítő jó bőrfehérítő valamint sok vizet tartalmaz mely hidratálja a bőrt. Ahhoz, hogy a halványításon kívül a duzzanatot is hatékonyan kezelje, a burgonyát hűtsük le. Használat előtt szeljük 1,5 cm vastag szeletekre és 15 percig hagyjuk hatni behunyt szemeinken.


Zöld tea pakolás: Igyunk meg naponta 2 csésze zöld teát és az így kapott használt tea filtert behűtve tegyük a szemünkre.


További tanácsok:

  • Elegendő alvás és pihenés
  • Vízhajtó ételek fogyasztása
  • Kerüljük a szélsőséges só bevitelt, amely vízmegkötő lehet
  • Napi min. 2 l folyadék elfogyasztása

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial