Blogolunk / Egészség

Tudod, mi az a mungóbab?

Most a legjobb részről fogunk beszélni – a fogyásról és a gyors zsírégetésről.
A mungóbab értékes, alacsony kalóriatartalmú termék, amely egyúttal sok tiszta energiát is ad a szervezetnek. Ezt „összetett szénhidrátnak” nevezik. A szervezet a zsírkészletekből származó energiát használ fel a feldolgozásukhoz.

✅Tudott, hogy a mungóbab rendszeres fogyasztásával fogyni lehet? A mungóbab értékes mikrotápanyagokban is gazdag. A legértékesebb mind közül a foszfor. Erősíti a memóriát, segít jobban megjegyezni az információkat.
Emellett erősíti a csontszövetet és segít csökkenteni az idegi feszültséget. Egy másik eszköz a rost, amely segít megtisztítani a beleket a méreganyagoktól, javítja az általános emésztőrendszert.
És valójában közismert, hogy a fogyás sokkal hatékonyabb lesz, ha minden emésztési probléma megoldódik. A mungóbab másik súlycsökkentő bónusza, hogy hatalmas mennyiségű növényi fehérjét tartalmaz. Segít javítani az anyagcserét és növeli az izomszövet jelenlétét a szervezetben, valamint csökkenti a zsír mennyiségét.

✅Szépségápolási receptek mungóbabbal
A mungóbabot többféleképpen lehet főzni, de minden szakértő egy dolgot mond: a mungóbabot egy éjszakán át hideg vízben kell áztatni, mielőtt közvetlenül az étel főzéséhez látnánk. A diétás leves elkészítéséhez a mungóbabot körülbelül 12 órán át kell áztatni. A pörköltekhez és a zsírtalanított húsok főzéséhez 10 órán át áztassa. Ha a mungóbab nagyon fiatal, legfeljebb egy-két órára áztathatja be. Salátákhoz és köretekhez – 6-7 órán át.

✅ Általánosságban elmondható, hogy ha azt szeretné, hogy különösen finomak legyenek, hagyja őket egy éjszakán át hideg, majdnem jéghideg vízben ázni. Sokan a mungóbab recepteket is felveszik a listájukra. A finom mungóbabos rizottó elkészítéséhez egy csésze grízre, 1 nagy sárgarépára, fél hagymára (de lehet helyette póréhagyma is, kb. 70 g) és 200 g darált borjúhúsra van szükség. Ezenkívül szükség van paprikára (ízlés szerint) , 1/2 csésze basmati vagy jázmin rizsre.
Áztassa a mungóbabot körülbelül 3 órán át, hogy megpuhuljon. A tölteléket egy teflonserpenyőben minimális olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a blansírozott hagymát, a paprikát, felöntjük vízzel. 10 perc párolás után hozzáadjuk a mungóbabot és a rizst, majdnem készre főzzük (ropogósnak kell lennie).

✅ A diétás rizottó végén adjon hozzá tengeri sót és a kedvenc fűszereit. A legmegfelelőbb a tárkony. A csíráztatott mungóbabcsíra különböző salátákban használható. Ha friss gyümölcsdarabokat (alma, datolyaszilva, kínai körte), némi apróra vágott diót és reszelt sárgarépát adunk hozzá, és mindezek tetejére citromlevet öntünk, csodálatos tavaszi salátát kapunk a fogyókúrához.
A mungóbab nem csak zabkása formájában jó! Ez az egészséges termék, amelynek gyógyító tulajdonságait még nem értékelték teljes mértékben, képes javítani az egész testet, vitaminokkal telíteni és felgyorsítani az anyagcserét.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial