Blogolunk / Egészség / Szépség

Természetes sampon az egészséges hajért!)

loading...

A boltok polcain és a kozmetikai katalógusokban rengeteg különböző sampon található, és mindegyiknek más-más tulajdonságai vannak. De mint gyakran előfordul – a sampon drága, és a leírás nagyon részletes, de a várt hatás nem jön, és ez azért van, mert a samponok sok vegyi anyagon és szennyeződésen tartalmaznak, és csak néhány apró százalékuk a természetes adalékanyag……

De mindig találhatsz alternatívát a bolti samponokra, és otthon is elkészítheted a saját samponodat!).

Az egyik ilyen sampon a rozsliszt és a száraz mustárpor alapú sampon. A recept elég régi, még nagyanyáink is használták.
A rozsliszt tulajdonságai: Amellett, hogy a liszt rengeteg hasznos nyomelemet tartalmaz, kozmetikai célokra használva véd a bőrbetegségek ellen, táplálja a hajgyökereket és növeli azok volumenét, megelőzi a korpásodást, vagy semlegesíti, minden hajtípusra alkalmas, csökkenti a fejbőr irritációját, segít megbirkózni a száraz hajvégekkel és a fésülési nehézségekkel, megállítja a hajhullást, és hajmosás után a haj könnyűvé válik, és természetes fényt kap.

A száraz mustár tulajdonságai: A-, D-, B-, E-vitaminokat, aminosavakat tartalmaz, amelyek táplálják és erősítik a hajat, melegítő hatásának köszönhetően pedig felébreszti a szunnyadó hajhagymákat és serkenti a haj növekedését.

loading...

A rozsliszt és a mustár tökéletesen kiegészítik egymást, és ideálisak egy természetes sampon elkészítéséhez.

Elkészítés: Vegyünk egy 0,5-es üveget, és öntsünk bele két evőkanál mustárport, a maradék helyet töltsük meg rozslisztel, zárjuk le a fedelét, és jól rázzuk össze, hogy a mustár és a liszt összekeveredjen. A száraz sampon korlátlan ideig tárolható. A különböző hosszúságú haj különböző mennyiségű samponalapot igényel. Rövid hajra 2 -3 evőkanál, váll alatti hajra 3-4 evőkanál, derék alatti hajra 5-6 evőkanál, de tetszés szerint adhatsz hozzá egy keveset.

Öntsük a megfelelő mennyiségű keveréket egy csészébe, és apránként adjunk hozzá meleg vízet, majd keverjük össze egy kanállal, amíg nem lesz sűrű tejfölszerű és nem tűnnek el a csomók. Az így kapott samponhoz 5-6 csepp kozmetikai olajat – levendula, szegfűszeg vagy teafa – adhat. Általában az olajokat tetszés szerint lehet cserélni. A kapott keveréket nedves hajra lehet felvinni, és masszírozó mozdulatokkal szétteríteni a hajban, nem felejtve el bedörzsölni a gyökereket. Hagyja állni 10 percig, hogy a tápanyagok felszívódjanak, majd alaposan öblítse le meleg vízzel. Ennyi!)

Használhatja a sampont, ameddig csak akarja és az eredményre nem kell sokáig várnia. A fejbőr megtisztul a kémiai samponok hosszú alkalmazása után, és a haj újraéled!).

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial