Blogolunk / Egészség

Számos betegségtől és azok megnyilvánulásaitól, váll- és hátfájástól, stressztől és székrekedéstől szabadulhatunk meg

loading...

A kezünkön lévő pontok ismeretében számos betegségtől és azok megnyilvánulásaitól, váll- és hátfájástól, stressztől és székrekedéstől szabadulhatunk meg.

Próbálja ki ezeket az egyszerű gyakorlatokat, és meg fog győződni a hatékonyságukról.

1. Megfázás. Megfázás vagy szénanátha tüneteinek enyhítésére, Keresse meg a “fájdalmas pontot”, amely a tenyerén található a középső és a gyűrűsujj töve között. A másik kéz hüvelykujjával masszírozza a pontot körkörös mozdulatokkal az óramutató járásával megegyező és ellentétes irányban körülbelül két percig az óramutató járásával ellentétesen.
Ez a masszázs jól működik, ha az arcüreggyulladás fejfájást okoz a szem és az orr területén. A bedugult orr kitisztításához nyomja össze az összes ujja hegyét néhány másodpercig, majd oldja fel a szorítást. Ismételje meg a mozdulatot öt-hat alkalommal.

2. Hátfájás. A jobb hüvelykujjal nyomja meg erősen a bal hüvelykujját teljes hosszában, a köröm aljától kezdve egészen a köröm hegyéig. A kéz ezen része a gerinccel korrelál. A masszírozás segít oldani a feszültséget és ellazítani a gerincet tartó izmokat. Felváltva, mindkét kezével többször masszírozza meg ezt a területet, keresse meg a solar plexus pontot, és finoman masszírozza meg. Ez segít enyhíteni a hát és az egész test feszültségét.

3. Fájdalom a vállakban. Keresse meg a vállpontot a tenyéren a gyűrűsujj és a kisujj tövénél. A hüvelykujj hegyével masszírozza a pontot egy percig mindkét kezén. A vállfájdalom leggyakrabban a rossz testtartással függ össze, ezért az első lépés az, hogy kiderítsük, mi okozza a fájdalmat. Ha azt gyanítja, hogy a munkahelyi kényelmetlenség az oka, próbáljon meg szilárdan ülni egy székben, hogy a hát jól megtámassza a hát alsó részét. Ha szilárdan ülve mégsem éri el a háttámlát, helyezzen egy kemény párnát a háttámla alsó feléhez.

loading...

4. Stressz. Gyakran előfordul, hogy amikor idegesek vagyunk, természetes reakcióként végigsimítunk valamin. Hogy megszabaduljunk a stressztől, amely alatt egy nehéz pillanatban találjuk magunkat, masszírozzuk meg a tenyerünket a képen látható módon. Masszírozzuk meg a napfonat pontot is, amely a tenyér közepén található. Masszírozza a pontot a hüvelykujja hegyével körkörös mozdulatokkal két-három percig.

5. Fájdalom a fejben. Az azonnali megkönnyebbüléshez végezze el ezt az egyszerű masszázst – tapintsa meg a hüvelykujja hegyét, és azonosítsa a legérzékenyebb pontját, majd a másik hüvelykujjával magabiztos mozdulattal masszírozza meg a pontot. Ismételje meg ugyanezt a másik kezével. Ha a fejfájás továbbra is fennáll, az ok valószínűleg hátprobléma – rossz testtartás, hátfeszülés. Ha gyakran szenved fejfájástól, jobb, ha orvoshoz fordul, hogy kiderítse a probléma valódi okát.

6. Irritábilis bél szindróma. Stimulálja az emésztést befolyásoló pontokat úgy, hogy a tenyér körvonala mentén a hüvelykujj tövétől a kisujjig görbe vonalat húz. Masszírozza 2 percig, majd ismételje meg a másik kezével. Egy másik hatékony módja az emésztési zavarok megszüntetésének, ha a lábakon lévő megfelelő pontokat stimuláljuk. Ehhez helyezzen egy teniszlabdát a padlóra, lépjen rá a lábfejével, és 3 percig guruljon körbe-körbe.

7. Székrekedés. Masszírozza a tenyerét átlósan a hüvelykujj tövétől a kisujjig, ahol a “bélpontok” találhatók. Masszírozza az egyik tenyerét egy percig, majd ismételje meg a másik tenyérrel. A kéz ezen része a gerinccel korrelál. A masszírozás segít oldani a feszültséget és ellazítani a gerincet tartó izmokat. Felváltva, mindkét kezével többször masszírozza meg ezt a területet, keresse meg a solar plexus pontot, és finoman masszírozza meg. Ez segít enyhíteni a hát és az egész test feszültségét.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial