Blogolunk / Egészség

Reteklé az ősi időkből

loading...

Egy ősi módszert kínálok a máj és az ízületek tisztítására és a hasnyálmirigy kezelésére. Segít a fogyásban is.

10 kg retket jól leöblítünk, és hámozás nélkül húsdarálón átnyomjuk. Préselje ki a levét egy présen vagy gézen keresztül. Körülbelül 3 liter gyümölcslé lesz belőle, a többi a retekpép. A levet hűtőben tároljuk, a retekpépet mézzel keverjük össze (1 kg retekpépet 300 g mézzel,
vagy legfeljebb 500 gramm cukor), és tartsa meleg helyen. A gyümölcslét fogyasszuk 1 evőkanállal, étkezés után egy órával kezdjük, az adagot fokozatosan növeljük kezdjük 1 evőkanállal majd növeljük 2 evőkanálra, majd akár fél csészére is.

loading...

A májban jelentkező fájdalom esetén melegítőpárnát helyezzen rá. A fájdalom általában a kurzus elején jelentkezik, majd eltűnik. A sók észrevétlenül távoznak, de a tisztító hatás óriási. A reteklé fogyasztása közben kerülje a fűszeres vagy savanyú ételeket. Célszerű olyan étrendet követni, amely nemcsak a húst és a halat, hanem a tojást, a pékárut, a keményítőt, a zsíros ételeket is kizárja.

A retekpépet a lé elfogyása után kell alkalmazni. Ekkorra már erjedt lesz. Fogyasszon 1-3 evőkanálnyit. A barátomat ezzel a recepttel gyógyította meg egy homeopátiás orvos. Súlyos hasnyálmirigy-problémái voltak. A kezelés után a felesleges súlyt is leadta.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial