Blogolunk / Egészség

Népi gyógyászat: borogatások fájó ízületekre

loading...

Népi gyógymód a fájó ízületek otthoni kezelésére.

1. recept: Homoktövis olaj, mint az ízületi gyulladás gyógymódja
Keverjen össze fél evőkanál homoktövisolajat két evőkanál mézzel és egy evőkanál zúzott tengeri sóval. Melegítse a keveréket egy zománcozott edényben, és folyamatosan keverje, amíg homogén masszát nem képez. Dörzsölje be a fájdalmas ízületek területét lefekvés előtt, fedje be bojtorjánlevéllel, rögzítse fóliával és tekerje be gyapjúkendővel. Reggel vegye le a borogatást, törölje le a területet egy enyhén nedves törülközővel.

2. recept: Ízületi gyulladásos borogatás.
Keverjen össze egy leveseskanál virágmézet két leveseskanál kámforolajjal. Adja hozzá egy friss káposztalevél egyik oldalát, és tegye a fájó térdre. A kendőt rögzítheti fóliával, és mindenképpen tekerje be meleg törülközővel vagy sállal. Tartsa rajta a borogatást négy órán át.
Maga a káposztalevél gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik.

loading...

A fájó ízületek kezelésének fokozásához tegye a következőket. A káposztalevelet pépesítsük, és vágjuk ki belőle a nagy ereket. Ha mindent jól csináltunk, egy kis nedv fog szivárogni a levélből. Az így feldolgozott levelet a fájdalmas területre helyezzük, és egy fóliával és egy törülközővel vagy sállal rögzítjük. A borogatásnak nem szabad túlnyújtania a szövetet – elég, ha a levél nem esik le a kívánt helyről. Az ízületi duzzanat enyhítéséhez elég, ha néhány órán át egy borogatást használ.

3. recept: Mustáros borogatás
Folyékony méz, száraz mustár és növényi olaj egyenlő arányban keverve (egy borogatáshoz elegendő egy evőkanálnyi összetevő). Tegye a keveréket közepes lángra, és forralja fel. Az előkészített keveréket egyenletes rétegben helyezze két vagy három rétegben összehajtogatott gézre. Az egyszerűség kedvéért a gézt előre tegye műanyag fóliára. Helyezze fel a borogatást. A borogatást másfél órán át ajánlott alkalmazni.

4. recept: Forró borogatás ízületi gyulladásra
A meleg pakolások hatása a vérkeringés javulásán alapul a fájdalmas területen, ami a fájdalom és a duzzanatok enyhüléséhez vezet. A forró borogatás lehet egy rendszeres mustár vagy egy meleg vízzel hígított zabpehelykrém. Különösen jótékony hatás érhető el, ha forró homokzsákot helyezünk a fájdalmas ízületre – tartsunk egy ilyen zsákot rajta körülbelül 20 percig.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial