Blogolunk / Egészség

Népi gyógyászat – borogatások az ízületek számára

loading...

Artritisz és osteoartritisz esetén használják, amelynek tünetei a kattogás, gyulladás, duzzanat és a gyakori fájdalom. A népszerű népi gyógymódokat gyakran használják mindazok, akiknek régóta fennálló reumája van.

1. recept – Homoktövis olaj, mint az ízületi gyulladás gyógymódja

Fél evőkanál homoktövisolajat keverjünk össze két evőkanál mézzel és egy evőkanál zúzott tengeri sóval. Melegítse a keveréket egy zománcozott edényben, és folyamatosan keverje, amíg homogén masszát nem képez. Dörzsölje be a fájdalmas ízületek területét lefekvés előtt, fedje be bojtorjánlevéllel, rögzítse fóliával és tekerje be gyapjúkendővel. Reggel vegye le a borogatást, törölje le a területet egy enyhén nedves törülközővel.

2. recept: ízületi gyulladásos borogatás.

loading...

Keverjen össze egy leveseskanál virágmézet két leveseskanál kámforolajjal. Kenje egy friss káposztalevél egyik oldalára, és tegye a fájó térdre. A levelet rögzítheti fóliával, és mindenképpen tekerje be meleg törülközővel vagy sállal. Tartsa a borogatást legfeljebb négy órán át.

Maga a káposztalevél gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A fájó ízületek kezelésének fokozásához tegye a következőket. A káposztalevelet pépesítsük, és vágjuk ki belőle a nagy ereket. Ha mindent jól csináltunk, egy kis nedv fog szivárogni a levélből. Az így feldolgozott levelet a fájdalmas területre helyezzük, és egy fóliával és egy törülközővel vagy sállal rögzítjük. A borogatásnak nem szabad túlfeszítenie a szövetet – elég, ha a levél nem esik le a kívánt helyről. Az ízületi duzzanat enyhítéséhez elég, ha néhány órán át egy borogatást alkalmaz.

3. recept: Mustáros borogatás
Folyékony méz, száraz mustár és növényi olaj egyenlő arányban keverve (egy borogatáshoz elegendő egy evőkanálnyi összetevő). Tegye a keveréket közepes lángra, és forralja fel. Az előkészített keveréket egyenletes rétegben helyezze két vagy három rétegben összehajtogatott gézre. Az egyszerűség kedvéért a gézt előre tegye műanyag fóliára. Helyezze rá a borogatást és csomagolja be. A borogatást másfél órán át ajánlott tartani.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial