Blogolunk / Egészség / Tippek

Ne hagyd figyelmen kívül tested jeleit! Ha észleled ezeket a tüneteket, mihamarabb fordulj orvoshoz!

loading...

Pajzsmirigyműködési rendellenességek, alulműködés (hypothyreosis) tünetei:

Nem kell orvosnak vagy hypochondernek lenni ahhoz, hogy az ember tudatosan éljen és ha tartósan megváltozik valami, azt időben felismerje (diagnosztizálja). Nálam is úgy derült fény a betegségre, hogy azelőtt hiába vizsgálgattak és nagyjából mindig mindent rendben találtak, mégis éreztem, hogy valami nincs rendben velem. Szenvedtem megmagyarázhatatlan tünetektől, aztán később egy magazinban olvastam róla, felismertem a tüneteket, majd kértem az erre vonatkozó szakvizsgálatot, ahol beigazolódott, hogy pajzsmirigy betegségem van.

A pajzsmirigy működése összefüggésben van a szervezetünk minden rendszerével. Ha a pajzsmirigy nem működik megfelelően, egészségesen, vagy alul vagy túlműködik, az hatással van az egészségi állapotunk minden aspektusára, különösen a testsúlyra, az agy kémiai állapotára, az energiaszintre vagy a szív egészségére. Ma már szinte népbetegségnek számít és nem árt foglalkozni vele. Ezért fontos annak meghatározása, hogy milyen tünetei lehetnek.

 

Fáradtság

1-fatigueb

Kimerültnek érzi magát még akkor is, ha 8-10 órákat alszik? Ez a fáradtság gátolja a beteg azon képességét, hogy a mindennapi életben produktív maradjon.

Testsúlyváltozás

2-chfghgt

Alulműködés esetén bármilyen étrend ellenére súlygyarapodás jelentkezhet, míg túlműködés esetén inkább súlycsökkenés a jellemző.

Izom és ízületi fájdalmak

3-fhdfhdf

Izommerevség, izomgörcsök is kísérhetik a fájdalmakat.

A nyak duzzadása

4-hjdhdfhdfk

Időnként láthatóan megnagyobbodhat a pajzsmirigy, nyaki fájdalommal és megváltozott hanggal is párosulhat. Ez az állapot „nyaki golyva” néven ismert.

A hajad és a bőr állapotának változása

loading...

5-hdfhds

Ezek közé tartozik a száraz haj, a hajhullás, pikkelyes vagy a túlságosan száraz bőr. A pajzsmirigy szabályozza a hormonjainkat, amelyek fontos szerepet játszanak az egészséges bőr fenntartásában. Ha a működés felborul, bőrünkön láthatóvá válik.

Bélbetegségek jelentkezése

6-jfhdfhdshs

A lelassult anyagcsere, fájdalmas bélmozgásokkal járhat, rendszeres puffadás jelentkezhet, székrekedés és akár aranyér is kialakulhat.

Menstruációs rendellenességek

7-hhdfhdfhdss

Felboríthatja a normális ciklust vagy akár kimaradhat.

Hangulatingadozás

8-hhdgdsgse

Felléphet általános rossz közérzet, koncentrációs zavarok, depresszióhoz hasonlító tünetek.

Végtag gyengeség, bizsergés

9-zfshdfhdsfl

A karokban, csuklókban, kézfejekben és lábakban jelentkezhet gyengeség vagy bizsergés.

Genetikai örökletesség

10-hudfhddsy

Ha családban már előfordult a betegség előfordulhat az öröklődés.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial