Egészség / Tippek

Nagyon vigyázz, ne edd naponta ezeket az élelmiszereket. Végzetes is lehet.!

loading...

Ha figyelmetlenül készítjük az ételeinket, vagy túl sokat eszünk bizonyos élelmiszerekből, az akár életveszélyes is lehet. Annak elkerülése érdekében, hogy megbetegedjünk az ételektől, nem csak arra kell figyelni, hogy ne együnk romlott élelmiszert, hanem azt is tudni kell, melyekben vannak mérgek kis mennyiségben, amelyek azonban nagy mértékű fogyasztás esetén akár végzetes betegségeket is okozhatnak.

 Vess egy pillantást a toxikus mellékhatásokra:

Gomba – A gombák körülbelül 6% -a halálosan mérgező. Ez mindenki számára egyértelmű, mégis még mindig vannak mérgezéses halálesetek.

Rebarbara – A zöld levelek oxálsavat tartalmaznak. Ez könnyen vesekövet okozhat, nagyobb mennyiségben akár végzetes is lehet.

Babfélék – Nagy mennyiségben tartalmaznak mérgeket úgynevezett lektineket. A lektin úgy működik, mint egyfajta primitív védelmi rendszer, hasonlít a humán antitestekhez. nem szabad naponta fogyasztani.

Alma – A magja tartalmaz cianidot. Nagy mennyiségben a mag mérgező, fontos kiköpni!

Paradicsom – A leveles és zöld része a gyümölcsnek Tomatin nevű toxint tartalmaz. Ha ízületi gyulladásban szenvedsz, semmilyen paradicsomot ne fogyassz, mert rosszabbodni fog a fájdalom.

loading...

Burgonya – A zöld burgonya nagy mennyiségű glükoalkaloid mérget tartalmaz. Halálesetek ritkák, de már írtak le ilyen eseteket.

Brazil dió – A legmagasabb dózisú természetes radioaktivitással bír.

Cseresznye – A cseresznye mag cianidot tartalmaz, ki kell köpni!. Ha lenyelsz több magot, akkor számíthatsz enyhe mérgezésre: testhőmérséklet emelkedés, nehéz légzés stb.

Szerecsendió – Ez egy jól ismert hallucinogén. A túladagolás a pszichés állapotot megváltoztatja.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial