Egészség / Tippek

Nagyon komoly veszélyeket rejt magában az ülőmunka! Mutatjuk, milyen betegségek alakulhatnak ki:

loading...

Egy kutatás keretén belül szakemberek bebizonyították, mennyire káros, ha hosszú időn keresztül, megszakítás nélkül csak ülünk. Súlyos betegségekhez is vezethet!

Az emberek nagy része sajnos ülőmunkát végez, ami azt jelenti, hogy 8-10 órán keresztül görnyedünk egy monitor előtt vagy asztal mögött. Egy kutatás keretén belül szakemberek bebizonyították, mennyire káros, ha hosszú időn keresztül, megszakítás nélkül csak ülünk. Súlyos betegségekhez is vezethet!

Az alábbi ábrán láthatjuk, hogy mennyire megterheli a szervezetünket az ülőmunka.

hdfhsdshgsfdhdfhd

Ráadásul ilyenkor még a testtartásunk sem helyes.

loading...

Épp ezért számos betegség alakulhat ki emiatt, köztük igen veszélyesek is, mint a hasnyálmirigyproblémák, a különböző szívproblémák, vagy a vastagbélrák. Ez azért lehet, mert a sok üléstől átlagon felüli nyomás nehezedik bizonyos izmokra, a gerincre, a lábakra, és a nyakra is.

Hogyan védekezhetünk a betegségek kialakulása ellen?

A szakemberek szerint minden órában álljunk fel a székről, és sétáljunk legalább 5 percen keresztül. Ha épp nagyon feszített a munkarendünk, és nem tudunk óránként mozogni néhány percet a munkaidő lejártakor legalább fér órán át mozgassuk át a testünket. Az is elég, ha csak sétálunk egy nagyot, de kocoghatunk, úszhatunk, kerékpározhatunk is.

Add tovább ismerőseidnek is! 

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: tudnodkell.info

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial