Blogolunk / Egészség

Mindenki azt mondja, hogy a peroxid hasznos, de amit nem mondanak…

loading...

A hidrogén-peroxid nemcsak a fürdőkádak, WC-k, csempék, hűtőszekrények stb. tisztítására kiváló, nemcsak a pangó vizet, kenyértartókat, edényeket stb. fertőtleníti. – hanem…

A Hyperol tabletta vízben történő feloldásával kapjuk meg a vegyületet, amelyet bármilyen erősségűre előállíthatunk. A takarításhoz használatos hidrogén peroxid oldat 3%-os.

Nézze meg a peroxid otthoni “ritka” felhasználási módjainak listáját, és meglátja, hogy a peroxid a mindennapok állandó kelléke lesz!

1) Semmisítse meg a vírusokat: 3 csepp peroxid mindkét fülbe, és megszűnik a megfázás! Segít megszabadulni a fülzsírtól is.

2) Rovarirtószerek eltávolítása: adjon 60 ml peroxidot 700 ml vízhez, amikor gyümölcsöt vagy zöldséget mos, hogy eltávolítsa a rovarirtószerek nyomait.

3) Baktériumölés: 0,5 liter peroxidot adjon 3,5 liter vízhez, és permetezze a levegőbe, hogy elpusztítsa a levegőben lévő baktériumokat.

4) Fogfehérítés: 2 tk. víz 1 tk. peroxid, öblítse ki a száját fogmosás után.

5) Körömfehérítés: áztassa a körmöket peroxidba.

6) Hair fehérítés: használja a peroxidot normál fehérítőszerként.

7) Festés: peroxiddal permetezze be a nedves hajat a szálak festéséhez.

8) Méregtelenítés: Adjon 250 ml 35%-os peroxidot a kádba, majd öblítse le a zuhany alatt.

9) Orrfolyásra: 1 kupak peroxid egy pohár vízzel, öblítse ki az eldugult orrot.

10) Fogfájásra: keverje össze a kókuszolajat és a peroxidot, és öblítse ki a száját.

11) Bőrtisztítás: dörzsölje a peroxidot az arcába, hogy segítsen eltávolítani a mitesszereket és egészséges ragyogást adjon a bőrnek.

12) A bőrkeményedések eltávolítása: keverjen össze egyenlő arányban peroxidot és meleg vizet, áztassa be a bőrkeményedéseket, hogy lehozza őket.

13) Gomba ellen: keverjen össze egyenlő arányban vizet és peroxidot, és használja hatékony gyógyszerként lábgomba ellen.

loading...

14) Fogkefetisztítás: a legjobb higiénia érdekében öblítse le a fogkefét peroxiddal.

15) Foltok eltávolítása: A szöveteken lévő szerves foltok (különösen a vér) könnyen eltávolíthatók peroxiddal. Vigye fel a foltra, hagyja rajta egy percig, majd mossa le hideg vízzel.

16) Akváriumtisztítás: A peroxid kiválóan alkalmas a gombák eltávolítására az akváriumokból. A pontos receptet az akváriumi weboldalakon találja meg – ott megmondják, mit kell tennie, hogy ne ártson a halainak.

17) Mosogatás: a peroxid kiváló mosogatószer.

18) Tisztítószer: A peroxid alkalmas a lakástakarításra, mivel olcsó, ártalmatlan és könnyen használható.

19) Szövetfehérítés: adjon 220 ml peroxidot a beáztatott szövethez, és hagyja ázni 30 percig. Ezután mossa ki a szokásos módon.

20) Penész eltávolítása: szórja a penészt a ruhára, és hagyja állni 10 percig, majd szivaccsal távolítsa el.

21) Ablaktisztítás: a peroxid kiválóan eltávolítja a foltokat és a szennyeződéseket az ablakokról.

22) Vágódeszkák fertőtlenítése: törölje át a deszkát peroxiddal, hogy elpusztítsa az esetleges baktériumokat, majd öblítse le hideg vízzel.

23) Távolítsa el az odaégett ételt: készítsen pasztát peroxidból és szódabikarbónából, hogy lekaparja az odaégett ételt az edényekről.

24) Növények egészségének elősegítése: a növények öntözéséhez adjon 1 rész peroxidot 32 rész vízhez – ez erősíti a gyökérzetüket és egészségesebbé teszi őket.

25) Kézfertőtlenítés: permetezd be a kezed peroxiddal és töröld át – jobban működik, mint bármelyik antibakteriális szappan!

A hidrogén-peroxid használat szabályai

Sose nyúljunk hozzá kesztyű nélkül! A hidrogén peroxid egy erős vegyszer, ami ugyanazt a pusztítást viszi véghez bőrünkön is, amiért a penészes, gombás lerakódások eltávolítására használjuk.

Ne vegyítsük ecettel! Az ecet és a hidrogén peroxid keveréke ecetsavat alkot, ami erősen maró hatású mind a bőrünknek, mind légútjainknak!

Tároljuk sötétben! A hidrogén peroxid fény hatására bomlik, így, ha túl sokáig kinn hagyjuk egy napos helyen, akkor veszít a hatékonyságából.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial