Blogolunk / Egészség

Miért nem kell elbújni a hagymás könnyek elől, avagy 5 jó ok, amiért gyakrabban kellene hagymát enni

loading...

A hagymáról köztudott, hogy sírásra készteti az embereket, ha felvágják. De most megtudhatja, hogy ez csak egy apró hátrány a zöldség előnyeihez képest.

A hagyma segít megelőzni különböző súlyos betegségeket, mint a stroke, a szívroham, a cukorbetegség, sőt, még a rákot is.

Kevésbé valószínű, hogy mellrákos lesz

Egy tanulmány, szerint azoknál a nőknél, akik fokhagymát és hagymát tettek az étlapjukra, kisebb volt a mellrák kialakulásának kockázata.

Stabil vércukorszint

Mindenkinek szüksége van arra, hogy szabályozza a vércukorszintjét, hogy erős és egészséges maradjon, még idős korban is. A hagyma és a fokhagyma csökkenti az inzulinrezisztencia kockázatát és megelőzi a cukorbetegséget.

loading...

Nincsenek vese- vagy szívproblémák

Ha sok hagymát eszik, a magas vérnyomás kockázata 26%-kal, a szívbetegség kockázata 64%-kal, a krónikus vesebetegség kockázata pedig 32%-kal csökken. Mindez persze feltételezi, hogy egészséges életmódot folytat és leszokik a rossz szokásokról.

Védje bőrét

A Nutrients című szaklapban nemrég megjelent tanulmány szerint azoknál az embereknél, akik sok hagymát és fokhagymát ettek, 20 százalékkal alacsonyabb volt a melanoma bőrrák kockázata.

Védje vastagbelét

Az Asia Pacific Journal of Clinical Oncology című szaklapban nemrég közzétett tanulmány szerint azoknál az embereknél, akik sok hagymát ettek, 79 százalékkal kisebb volt a vastagbélrák kialakulásának valószínűsége.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial