Blogolunk / Egészség

Melyik testfájdalmakra érdemes jobban odafigyelned?

loading...

1. Fájdalom az állkapocsban
Az állkapocsfájást okozhatja fogfájás, ritkábban nyirokcsomó-gyulladás. Esetenként a középfül problémája is okozhatja. Az állkapocsfájdalom előfordulását azonban szinte senki sem hozza összefüggésbe a szívbetegséggel. A bal alsó állkapocsban jelentkező fájdalom azonban az infarktus előtti állapot jele lehet.
Ha reggelente állkapocsfájdalmat tapasztal, érdemes odafigyelni rá, és szólni róla orvosának, mert rossz szívállapotra utalhat. Ha a bal állkapocs fájdalmát légszomj, szédülés, a bal mellkasi régióban vagy a lapocka alatt jelentkező fájdalmak kísérik, ez a fájdalom kezdődő szívinfarktus jele lehet.

2. Lábfájdalom
Ha valakinek visszérbetegsége van, ez a fájdalom gyakran társul az állapottal.
A lábfájdalom azonban a legsúlyosabb betegség – az alsó végtagok mélyvénás trombózisa – tünete is lehet. A vérrög bármikor elzárhat egy artériát a tüdőben vagy a szívben, és ez végzetes lehet.
Ha valakinek visszérbetegsége van, ez a fájdalom gyakran társul az állapottal.

3. Fájdalom a jobb bordaív alatti területen
A jobb borda alatti területen jelentkező fájdalomra különös figyelmet kell fordítani, mivel az epehólyag gyulladására vagy az epeutak elzáródására utalhat. Ez olyan súlyos szövődményekhez vezethet, mint az epehólyag megrepedése vagy hasnyálmirigy-gyulladás. A fájdalom általában elég erős és hosszan tartó. Néha a hátra is átterjed. Ha a fájdalom egy zsíros étkezés után jelentkezik, az epehólyaggyulladás tünete lehet.

loading...

4. Alsó hátfájás
Hacsak nem sérült meg a háta kemény testmozgás miatt, a derékfájást okozhatja bakteriális fertőzés, amely a vesék gyulladásához – pyelonephritishez – vezet.

5. Hasi fájdalom a menstruáció alatt
A menstruáció alatti hasi fájdalmat okozhatja olyan betegség, mint az endometriózis. Ebben a betegségben a méh belső bélésének darabjai ismeretlen okokból szétterjedhetnek a szervezetben. Ennek a folyamatnak az a veszélye, hogy összenövések alakulnak ki, amelyek a petevezetékeket átjárhatatlanná tehetik, ami női meddőséghez vezethet.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial