Blogolunk / Szépség / Tippek

A megereszkedett, ráncos nyak kezelésére itt az egyik legjobb praktika!

loading...

Az emberek általában jobban vigyáznak az arc bőrére, a szem környékére, mint a nyakukra vagy a dekoltázsra/mellkasra. Pedig mindegyik ugyanolyan érzékeny bőrfelület és ugyanolyan odafigyelést, törődést igényel, mint arcbőrünk öregedése.

Ma már vannak kifejezetten nyak és dekoltázs ápoló, feszesítő olajok, szérumok, de ezeket kiválthatjuk az alábbi természetes trükkökkel. Kihangsúlyoznánk, hogy mindez hatékonyabb ha sportos, egészséges életmódot élünk.

1. Tanuljon meg néhány arcizomtorna gyakorlatot, ami kifejezettem erre a területre összpontosít. Ilyen gyakorlat például ha erőteljes száj széthúzással az mondjuk, hogy ÍÍÍÍ, nyakunkon így megfeszül a bőr és hagyjuk 5 másodpercig, majd lazítunk és újra kezdjük. Ezt többször ismételhetjük. Másik gyakorlat, ha kissé hátra biccentjük fejünket és az alsó ajkunkkal befedjük a felső ajkat, miközben az állunk feszesen áll. Tartsuk meg 5 másodpercig majd lazítsunk és kezdjük újra, ismételve. A rendszeres ismétléssel a nyakán lévő bőr rugalmasabb és vastagabb lesz a vérkeringés stimulálásával.

2. Fogyasszunk a lehető legtöbb C-vitamint és magas C-vitamin tartalmú élelmiszereket. Antioxdinás tulajdonságával segíti a bőr egészségét.

loading...

3. Lefekvés előtt magas omega-3 zsírsav tartalmú ételeket vacsorázzunk, mint például avokádó, szardínia, tökmag, spenót vagy lazac. Ezek stimulálják a kollagén termelést és a sejtek regenerálódását. Így fiatalítva, feszesítve a bőrt.

4. Védjük bőrünket az UV sugaraktól . A nap súlyos és visszafordíthatatlan károsodást okozhat. Ezért óvjuk erőteljes, titán és cink tartalmú fényvédő alkalmazásával, ez a két összetevő megakadályozza az ultraibolya sugarak áthatolását és a finom vonalak, gyulladások kialakulását.

5. Használjunk kollagént kívül, belül. A kollagén olyan anyag, amely megtartja a bőr rugalmasságát. A kor előre haladtával, ennek termelése nagy mértékében és fokozatosan lecsökken. Ezt kollagén termelést fokozó étrendkiegészítőkkel és kollagénes arcpakolásokkal pótolhatjuk.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial