Érdekesség / Színes / Tippek

Legyen ismét friss a szikkadt, száraz kenyér, ennek a csodás vizes trükknek a segítségével

Sokan azt mondják, hogy milyen nagyszerű a szeletelt kenyér, de nincs is jobb egy frissen sült, ropogós cipó ízénél. Mint a legtöbb szép dolog az életben, a kenyér frissessége sem tart sokáig. Másnapra már szikkadt, száraz lehet ami a zsemlemorzsát leszámítva már nem sok mindenre jó. De van egy trükk, amivel újra olyan lesz, mintha friss lenne.

Amikor a barátom megkért, hogy próbáljam ki ezt a trükköt, kissé szkeptikus voltam. Imádom a kenyeret, így nem hittem, hogy létezik valamilyen csodás újraélesztő trükk, amit ne ismernék már. De ez a vízben áztatásos módszer tényleg jól működik, és három különböző szikkadt kenyérrel próbáltam ki.

A legszikkadtabb, a képen látható kenyér, több mint két napos volt. Szóval most már bizton állíthatom, hogy ez a módszer működik.

1. Tartsd a szikkadt kenyeret folyó víz alá

Ne fogd vissza magad. Engedd teljes erőből a vizet, és teljesen nedvesítsd meg a kenyérhéját. Ha egy felvágott kenyeret élesztesz újra, akkor a vízsugár nagy részét a héjra koncentráld. De igazán nem számít, ha a vágott oldal is nedves lesz.

2. Tekerd a nedves kenyeret alumíniumfóliába

Használj bőséges mennyiségű alufóliát, hogy becsomagold az átázott bagettet.

3. Helyezd a becsomagolt kenyeret hideg sütőbe.

Helyezd a becsomagolt kenyeret hideg sütőbe vagy kenyérpirítóba, és kapcsold 150 °C-ra.

4. Melegítsd a kenyeret 10-12 percig

Egy teljes kenyeret-et 12 percig melegíts. Fél kenyér esetében 10 perc is elég. A megadott idő elteltével vedd ki és csomagold ki. Ha megnyomod, látni fogod, hogy már milyen puha. A víz és a fóliába csavarás segít abban, hogy a kenyér újra életre keljen.

5. Melegítsd a lefedetlen bagettet 4-5 percig.

Tedd vissza a kenyeret a sütőbe, és további 4-5 percig melegítsd fedetlenül. Ez az a lépés, amitől a bagett ismét szép ropogós lesz.

6. Jó étvágyat!

…és csodálkozz, hogy a kőkemény kenyered „friss” cipóként tért vissza az életbe.

7. 15-20 percen belül fogyasztható

Az újraélesztett kenyér sokkal rövidebb ideig eltartható, mint a frissen sült kenyér.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial