Blogolunk / Egészség

Lábgörcs: hogyan lehet megállítani az izomgörcsöt?

loading...

Ha a görcsök krónikus problémát jelentenek Önnek, mindenképpen kezelje és előzze meg őket.

Egy kínzó, szúró lábgörcs hihetetlenül fájdalmas lehet. Gondolkodott már azon, hogy mi okozza ezt a fájdalmat?

Az izomgörcsöknek számos oka lehet, a leggyakoribbak a kiszáradás és az izomhúzódás. De néha a problémák még ennél is súlyosabbak. Lehet, hogy rossz a vérellátása, idegek összenyomódása vagy ásványianyag-hiánya van.

A görcsök megelőzése és kezelése érdekében tehet néhány kulcsfontosságú lépést.

1) Hideg borogatás. Masszírozza az izmokat jégpakolással, hogy néhány perc alatt enyhítse a gyulladást. A görcs visszatérésének megelőzése érdekében hagyja a jeget 10 percig a helyén.

2) Forró borogatás. A testünk különbözőképpen reagál ugyanarra a dologra. Vannak, akik jobban reagálnak a melegre, mint a hidegre, ezért ha a hideg borogatás nem enyhíti az állapotot, próbálja meg melegíteni a lábat.

loading...

3) Igyon vizet. Ha krónikus lábgörcsökben szenved, a szervezete valószínűleg dehidratált. A probléma orvoslása érdekében igyon elegendő vizet.

4) Nyújtózkodjon. Végezzen sípcsontnyújtásokat, hogy megszabaduljon a legmakacsabb görcsöktől. Álljon a falhoz. A problémás lábbal hátul, a másik lábat hozza előre, és hajoljon felé. Nyúljon a fal felé, és nyomódjon neki, hogy kinyújtsa a sípcsontját.

5) Almaecet. Az almaecet olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium és a kálium, amelyek hiánya a lábgörcsök tipikus oka. A legjobb eredmény elérése érdekében igyon naponta kétszer 2 evőkanál vízzel hígított almaecetet.

6) Diófélék és magvak. Ezek az élelmiszerek kiváló magnéziumforrások, amelyek megelőzhetik a lábgörcsöket.

Ha a görcsök krónikus problémát jelentenek az Ön számára, mindenképpen kezelje és előzze meg őket a cikkben tárgyalt módon. Egy idő után biztosan látni fogja az eredményeket, és elfelejti a “görcsös lábak” kellemetlen érzését.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial