Egészség / Tippek

A fekete nadálytő meggyógyítja a sebeket, zúzódásokat és a törött csontokat is. De ezenkívül számos betegségre nyújt gyógyírt

loading...

Az emberek ősidők óta használják ezt a gyógynövényt , számos betegség kezelésére.  Különböző házi orvosságok fő alkotó része.

A fekete nadálytő szuper egészséges növénynek számít, mivel képes arra, hogy elősegítse a gyógyulását a sebeknek, sérüléseknek, zúzódásoknak, csonttöréseknek, valamint elősegíti a szövetek regenerálódását. Ez a fő oka annak, hogy az emberek olyan házi készítmények előállításához használják, amik jó esélyjel gyógyítják a zúzódásokat, töréseket, vágásokat. Borogatásként segíti az eltört csontok összeforrását. Emellett előszeretettel használják a nadálytőt remegés és az izomproblémák kezelésére is.

Belsőleg (pl. teaként) nem ajánlott, mivel a májra toxikus (mérgező) hatású pirrolizidin-alkaloidot tartalmaz. Nyílt sebre ne használd!

Nagyon egyszerű elkészíteni a gyógyító keveréket.

loading...

Csak 2-3 teáskanál szárított növényre van szükséged, amit keverj össze elegendő mennyiségű vízzel, hogy egy kenhető pasztát kapj. Miután elkészült a keverék, kend be vele az érintett területet, majd fedd be fóliával vagy puha ruhával, gézzel.

Ügyelj arra, hogy 2-4 óránként cseréld ki a borogatást. Ez csökkenti a fájdalmat, és a sebek, sérülések sokkal gyorsabban meggyógyulnak.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial