Egészség / Tippek

Használd te is ezt a pár trükköt, hogy ne válj a kullancsok áldozatává! Én már biztonságban érzem magam a természetben

loading...

A szép tavaszi és a meleg nyári napoknak egy nagy hátránya van, tudniillik ilyenkor megjelennek a különböző ízeltlábúak, amik csak arra várnak, hogy az emberen másszanak, vagy éppen megcsípjék. Különösen nagy veszélyt jelentenek a kullancsok. Ha te is az aktív pihenést részesíted előnyben, ha szeretsz sok időt a friss levegőn tölteni, vagy a hétvégéken a szabadban piknikezni, akkor sajnos nagy az esélye, hogy találkozni fogsz kullanccsal.

Azért, hogy a szabadban töltött idő valóban csak a felhőtlen pihenésről szóljon, és ne kelljen állandóan a kullancsok jelentette veszéllyel foglalkozni, a Bidista.com szerkesztősége most elárul neked néhány hatékony trükköt, amelyekkel megelőzheted, hogy a kullancsok áldozata légy.

jgjdfjdjd2

Hatékony védelem a kullancsok ellen

hdfhfgh0x471

Amikre szükséged lesz, az mindössze egy átlagos ruhatisztító henger és illóolaj. A hengerre vigyél fel egy kevéske illóolajat. Valóban csak egy kevésre van szükség, ezért óvatosan végezd el azt a műveletet, különben az olaj foltot hagyhat a ruhádon. Azelőtt, hogy elindulnál sétálni a parkba vagy a természetbe, párszor hengereld át azokat a ruhákat amiket viselni fogsz a szabadban tartózkodás során.

jdfhjdfhd3

Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy nem minden illóolaj alkalmas a kullancsok riasztására. Az alábbi listában olvashatod azokat, melyekkel sikerrel veheted fel a versenyt a kullancsok elleni harcban:

A megfelelő illóolajok kullancs ellen

1. Eukaliptusz

Az eukaliptusz használható magában és citromfűvel együtt is, használatakor az ízeltlábúak egészen biztos kerülni fognak.

2. Citromfű

loading...

A citromfű igencsak hatékony fegyver a kullancsok ellen, de távol tartja a bolhákat, és tetveket is.

3. Menta

A menta mérgező az ízeltlábúak számára, ezért a menta illóolaja kiváló természetes riasztószer.

4. Levendula

Az a legmeglepőbb, hogy az emberek mennyire szeretik a levendula illatát, de, szerencsére, a kullancsok ki nem állhatják azt. Ezen kívül illóolaja távol tartja a különféle szúnyogokat is.

5. Kínai kúszómagnólia

A kínai kúszómagnólia illóolajának erős citrusos illata van és nagyszerű természetes riasztószer, mellyel távol tarthatod magadtól mind a kullancsokat, mind a bolhákat.

hzdsfhdfh4

A fenti kullancsriasztó szereknek van még egy nagyon hasznos tulajdonsága, tudniillik távol tartják a különböző szúnyogokat is. Az pedig már csak ráadás, hogy ezen illóolajok használata ugyan ad egy kellemes illatot az öltözékednek, de ez az illat nem túl erős, vagy tolakodó, se téged, se a körülötted lévőket nem fogja zavarni.

Vannak, akik az illóolajokat vízzel keverve spray-ként ráfújják közvetlenül a bőrükre, viszont azt tudni kell, hogy a nagy melegben az izzadó bőrfelület és az olaj kombinációja bőrirritációt okozhat.

Ha kirándulást tervezel a természetben, érdemes ezeket a trükköket alkalmazni, hogy a szabadban töltött idő valóban csak a pihenésről szóljon – bosszantó kullancsok nélkül. Ne feledd ezeket a hasznos tanácsokat megosztani barátaiddal, ismerőseiddel sem!

Forrás: bidista.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial