Egészség

Holnaptól nem gond, ha elfeküdted a nyakad! Könnyedén elmulaszthatod a fájdalmat!

loading...

Sokszor előfordul, hogy “elfeküdjük” a nyakunkat. Ez azért van, mert alvás közben az agy nem ébreszt fel, ha túl sok ideig rossz pozícióban fekszünk, így reggelre bizony fájnak az izmok, és gyakran egyik irányba se tudjuk elfordítani a fejünket.

Három módszert is ajánlunk a fájdalom elmulasztására:

1. módszer: ha az izomfájdalom miatt nem tudjuk balra fordítani a nyakunkat, akkor annyit kell tenni, hogy amennyire csak engedi az izom, fordítsuk balra a nyakunkat, majd a jobb (tehát ellentétes oldali) kezünkön lévő ujjainkkal fogjuk meg a kidudorodott izmot, és határozottan húzzuk végig a kezünket a befeszült, fájós izmon, egészen le a nyak aljáig. Ezt ismételjük meg párszor.

loading...

2. módszer: a jobb kezünkkel fogjuk meg a fejünket, csavarjuk oldalra, és húzzuk enyhén lefelé, a lényeg, hogy érezzük a fájdalmat, mert ezzel a befeszült izom engedni, nyúlni fog, ami jó. Húzzuk így le a fejünket jobboldalra 15-20 másodpercig.

3. módszer az öklünket kell alkalmaznunk. Tegyük az öklünket a fájós területre, izomra, majd dőljünk rá, hogy az öklünk jól érje az izmot.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: tudnodkell.info

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial