Blogolunk / Egészség

HOGYAN HAT A SZULTÁNA FŐZET A SZERVEZETÜNKRE??

loading...

A szultána önmagában is hasznos, és a belőle készült főzet gyógyító hatással lehet a felnőttek és a gyermekek szervezetére egyaránt. Egyes szakértők azt javasolják, hogy a napot csak egy pohár szultánából készült főzettel kezdjük.

Segít megtisztítani a májat

Az antioxidánsok, amelyekben a mazsola nagyon gazdag, lehetővé teszik a máj aktiválását és a méreganyagok és szennyeződések jobb kiválasztását, így gyógyító hatással van erre a szervre. A szultánavíz rendszeres fogyasztása javítja a májsejtek szerkezetét, és a méreganyagok aktívabban távoznak a szervezetből, csökkentve a mérgezés kockázatát.

Elősegíti a belek tisztulását is

A szultána növényi rostok a bélperisztaltika serkentéséhez vezetnek, ezáltal javítják az emésztési folyamatokat a szervezetben, és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól és a székrekedéstől.

A főzet energiát ad

Úgy tartják, hogy egy pohár szultánvíz helyettesíthet egy energiaszeletet, és hosszú időn át lendületet adhat. Csökkenti az evés mennyiségét és csökkenti az éhségérzetet, ami segít a fogyásban és a felesleges zsírtól való megszabadulásban.

Csökkenti a koleszterinszintet

loading...

A máj aktiválásával a főzet felgyorsítja a koleszterin anyagcseréjét, ezáltal javítja a vér szerkezetét és csökkenti a koleszterin plakkok kialakulásának kockázatát az erekben. Emellett csökkenti a vérnyomást, ami szintén jótékony hatással van az érrendszeri funkciókra.

Segít a fogyásban

Már a reggeli sima víz is segít abban, hogy kevesebbet egyél és gyorsabban jóllakj. A szultána főzet tele van szénhidrátokkal, és lehetővé teszi, hogy még jobban csökkentse a bevitt étel mennyiségét, míg maga a főzet sok hasznos anyagot tartalmaz. És ez a fogyás nem lesz káros a szervezetre.

Hatékony étrend-kiegészítő

A szultána majdnem olyan jó, mint a friss szőlő. De könnyebben tárolható, és bármilyen kívánt formában fogyasztható.

Hogyan készítsünk szultánvizet

A szultánavíz megfelelő elkészítése egyáltalán nem nehéz. Elég két rész szultánát vízbe önteni, és 20 percig alacsony hőfokon forralni. Ezután hagyja állni 12 órán át, majd szűrje le. Készen áll a fogyasztásra.
Így az egyszerű szultána vízhez adásával felbecsülhetetlen előnyöket biztosíthat a szervezet számára, és megszabadulhat bizonyos egészségügyi problémáktól és túlsúlytól, valamint energiát és jó hangulatot biztosíthat egész napra.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial