Blogolunk / Egészség / Tippek

Hideg víz vagy meleg víz. Nézd meg melyik károsíthatja jobban az egészséget

loading...

Több milliárd ember meleg kávéval kezdi a napot, néhányan viszont egy pohár hideg vízzel. Mindkét dolog hasznos – a hideg víz segít a szervezetnek a toxinok kiiktatásában és számos anyagcsere folyamat felgyorsításában, míg a kávé segít felébredni és új energiát ad. Azonban ahhoz, hogy mindkét ital hasznos tulajdonságából részesülhessünk, azt javasoljuk, hogy egy csésze meleg vizet kortyolj el reggelente.

Ennek a szokásnak számos pozitív egészségügyi hatása van, ez a legjobb módja annak, hogy elkezdd a napot. Ezek a legfontosabb egészségügyi előnyei, ha reggel egy pohár meleg vizet fogyasztasz:

1. Javítja a keringést

A meleg víz reggeli felszívódása növelheti a véráramlást. Vizsgálataink szerint a meleg víz növeli a szövetek véráramlását, ami csökkenhet, ha nincs kellő hő hatás. Felmelegíti a testet belülről, és elindít számos testfunkciót.

2. Enyhíti a fájdalmakat

A meleg víz fogyasztása megnyugtatja a torokfájást, csökkenti a duzzanatot és a fájdalmat is. Ezenkívül a meleg víz sokféle emésztési problémát enyhíthet a gyomor izmainak pihentetésével

loading...

3. Javítja a bélmozgásokat

Egy tanulmány szerint a reggeli meleg víz fogyasztása javíthatja az emésztést és fokozhatja a bélmozgásokat. A vizsgálatba bevont betegek 58% -a, – akik szabálytalan bélmozgásokban szenvedtek – tapasztalt jelentős javulást pár nap elteltével. Ez a szokás a testben lévő tápanyagok felszívódását is javítja.

4. Elősegíti a súlycsökkenést

Az ivóvíz elősegítheti a súlyvesztést, de a meleg víz fogyasztása tovább fokozza a folyamatot. A túlsúlyos nők egy csoportját érintő vizsgálat szerint a meleg víz pozitív hatást gyakorol a testsúlyra akár 8 héten keresztül, és csökkenti az étvágyat is.

Miért rossz a hideg víz fogyasztása?

Hideg vizet kortyolva nyáron kifejezetten jól érezheted magad mert azonnal lehűti a szervezeted, de tudnod kell, hogy nincs jó hatással az egészségre. A hideg víz fogyasztása során a szervezet túl sok energiát használ, hogy felmelegítse a vizet normál hőmérsékletre, ami fáradtságot okozhat. Másrészt a hideg víz szűkíti a véredényeket, és megszilárdítja az étkezésekből származó zsírokat, így az emésztőrendszerünket sokkal jobban igénybe veszi. Ezért is jobb meleg vizet inni – sokkal egészségesebb és pozitív hatással van az egészségünkre.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial