Blogolunk / Tippek

Hatékony szúnyogriasztó saját kezűleg

loading...

Most már elfelejtheted a szúnyogokat! Egy egyszerű házi rovarriasztó. A nyárral eljön a hosszú esti összejövetelek ideje, amikor kimegyünk a természetbe, és gitározva énekelünk dalokat a tűz mellett. De ezeket az örömteli pillanatokat a szokásos szúnyogok is beárnyékolhatják. Néha nincs menekvés ezek elől a csúnya rovarok elől, készen állnak arra, hogy csípéseikkel és zümmögésükkel elrontsanak minden pikniket. A vérszívók serege elől azonban könnyű elmenekülni.

Egy egyszerű, üzembiztos gyógymód, amelynek hozzávalói otthon is könnyen elérhetők, biztosan megteszi a hatását.

ÚTMUTATÓ:

  • 9 százalékos asztali ecet;
  • növényi olaj (bármilyen fajta megfelel, legyen az napraforgó-, olíva- vagy más olaj);
  • Sampon (lehetőleg az Ön által preferált illatban).

Keverjen össze egy kis mennyiséget az egyes összetevőkből. Az eredménynek egy viszkózus fehér folyadéknak kell lennie. Egyáltalán nem fog megromlani, így későbbi felhasználásra is elkészítheti. Mielőtt kimegy az utcára, kenje be vele a bőrének szabadon hagyott területeit, és a szúnyogok nem fognak a közelébe repülni.

Mi a teendő, ha szúnyogok csípik meg Önt

loading...

Ha pedig elfelejtené a fenti tippek egyikét, és a szúnyogok mégis megcsípnék, van néhány egyszerű megoldás, hogy a csípés ne viszkessen.

Sós zabkása.
A sóoldatot úgy készíthetjük el, hogy egy kevés sót összekeverünk egy kis vízzel, és így egy kását készítünk, amelyet a harapás területére kenhetünk. A szúró érzés először kicsit csíp, de a bőrpír gyorsan elmúlik, és egyáltalán nem viszket.

Ecet és szódabikarbóna.
Vigyen fel ecetet a csípés területére, és dörzsölje be egy csipetnyi szódabikarbónával. Ezt az egyszerű eljárást követően a szúnyogtámadás minden kellemetlen hatása szó szerint eltűnik.

Egyszerű gyógymód a szúnyogok ellen

Remélhetőleg ezek az egyszerű tippek segítenek abban, hogy örökre elfelejtse a bosszantó szúnyogokat. Mostantól egyetlen szúnyograj sem zavarhatja meg Önt a piknikezés közbeni társas érintkezésben a társaival. És hogy a barátaid se pazarolják az energiájukat a rovarok elleni küzdelemre, oszd meg velük ezt a bejegyzést.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial