Lakás / Tippek

Ha nincs kedved vagy pénzed a lakás kifestéséhez… itt megtalálod a megfelelő módszert

A fal tisztítása, a leggyakoribb szennyeződések eltávolítása

A festett, csempézett és mosható tapétával borított falak rendszeres tisztításra szorulnak. A dombornyomásos festett tapéták például más festett falfelületektől eltérő kezelést igényelnek.

Ha nem biztos benne, hogy a tapétája mosható-e, ellenőrizze az alkalmazni kívánt tisztítószert egy kis, nem feltűnő felületen. Ha a tapéta beszívja a vizet, vagy a mintája elváltozik, akkor nem mosható.

ghjgjdjds

Előkészületek:

Mielőtt nekikezdene a falak mosásának, szedje fel a szőnyegeket, és terítsen szét újságpapírt, hogy az felfogja a szétfröccsenő vizet. A szőnyegpadlót fedje le valamilyen vízhatlan védőréteggel.

Tippek:

Bizonyos szennyezéseket nehéz a falról lemosni. A zsírkréta és kopás nyoma gondot okozhat. A festésről legjobban úgy távolíthatja el őket, hogy egy kevés szódabikarbónapépet ken rájuk, és finom acélszivaccsal óvatosan dörzsölgeti. A zsírfoltok eltávolítására dörzsölje a falat fehér kenyérbéllel.

Mosható tapéta esetében egy darab megnedvesített rongyra vagy papírtörülközőre tegyen kevés mosogatószert, és ezzel törölje át a falat – ha makacs szennyeződéssel van
dolga, egy kevés súrolószert is használhat.

A tintafoltok eltávolításához egy pohár hideg vízhez tegyen egy evőkanál hipót, golyóstollnyomoknál használjon metilalkoholba áztatott vattacsomót. A mosható tapéták esetében (nem feltűnő helyen) először ellenőrizze az alkalmazni kívánt tisztítószert.

A csupasz téglafalakról a cement- és habarcsfoltokat a barkácsboltokban kapható faltisztító szerrel távolítsa el. A szert ecsettel vigye fel a falra, majd néhány perc múlva kemény sörtéjű kefével dörzsölje át. Tíz perc elteltével tiszta vízzel öblítse le.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial