Egészség / Tippek

Miért olyan veszélyes a hideg víz fogyasztása?

loading...

A legtöbb ember nem tudja, miért jobb a szomjúságot meleg vízzel, enyhíteni a jéghideg helyett. Remélhetőleg ez a cikk segít abban, hogy jobban lásd a dolgokat.

Először csukd be szemed és próbáld elképzelni a következőt:

Csukd be a szemedet és képzeld magad egy fából készült csónakba, amely ringatózik egy hegyi tóban. A nap ragyog, a madarak énekelnek. A tavasz csodálatos. Aztán úgy döntesz, hogy merülsz egyet a tóban.

Nos, hogyan reagál a tested? Nyugodt vagy ideges?

loading...

Abban az esetben, ha nem tudtad, a meleg víz ellazítja a bőrt és megnyitja a pórusokat, míg a hideg víz szűkíti és bezárja a pórusokat. Tehát ugyanaz történik az emésztőrendszereddel is, amikor jéghideg vizet iszol.

Mit tesz a hideg víz a testeddel?

  • A tested több energiát használ fel a hőmérséklet szabályozása érdekében, a tápanyagok felszívása és az élelmiszer emésztése helyett. Ez vízveszteséghez vezethet.
  • A hideg italok korlátozzák az emésztést, zsugorítják a véredényeket és megakadályozzák a hidratációt.
  • A hideg italok fogyasztása közben az étel fogyasztása során a hideg hőmérséklet megszilárdítja az ételben található zsírt, és a szervezet nem képes a nemkívánatos zsírokat megfelelően megemészteni.
  • Ha az étkezés után hideg vizet szeretnél fogyasztani, amikor intenzív a nyálkahártya működése, ami befolyásolja az immunrendszer működését, akkor nagyobb esély van arra, hogy megfázz vagy megbetegedj.

Miért jobb a meleg víz?

  • Stimulálja az emésztő enzimeket és javítja az emésztést.
  • Gyorsítja a szöveteket regenerálódását.
  • Javítja a bélmozgást. Próbálj reggel meleg citromos vizet fogyasztani.
  • A szervezet hatékonyabban emészti meg az ételeket.
  • Növeli a természetes méregtelenítést a testedben, és tisztítja a vért, a vesék, a bőr és a nyirokrendszeren keresztül,

Amint elhatározod végre, hogy a meleg vizet vagy a szobahőmérsékletű vizet választod, egyből érezni fogod, hogy a szervezeted sokkal könnyebben megbirkózik az ételek emésztésével. Vannak, akik azt állítják, hogy a meleg víz fogyasztása csökkentette a cukor utáni vágyukat.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial