Blogolunk / Egészség

Gyors agyi és testi fáradtság, csökkent immunitás, alvászavarok, gyenge ellenálló képesség…

loading...

Így hat az élesztő a szervezetedre. Ezt soha nem gondoltam volna.

A szervezetbe kerülve az élesztő hihetetlen folyamatokat okoz, amelyek rendkívül károsak lehetnek az egészségre. Ez nem a természetes élesztőt jelenti, amelyet ketchup és élénk sör készítéséhez használnak. A szárított égetett élesztőt, amelyet a háziasszonyok szívesen adnak a pékárukhoz.

A tápláló és ízletes nem feltétlenül jelenti azt, hogy egészséges! Az élesztőbaktériumok, amelyek a frissen sütött termékekkel kerülnek a szervezetbe, elnyomják az egészséges mikroflórát a gyomorban és a belekben. Ezért érzik sokan nehéznek a gyomrukat étkezés után: a lisztes ételeket nehéz megemészteni, és az élesztővel együtt emésztési problémákat okoznak.

Az élesztő hatása a szervezetre

Az emésztési folyamat, amely a szervezetben egy teljes élesztős étkezés után zajlik, számos negatív hatással jár. Gyors agyi és testi fáradtság, csökkent immunitás, alvászavarok, gyenge ellenálló képesség a fertőzésekkel szemben.

Német tudósok úgy vélik, hogy az égési folyamatok befolyásolhatják a rákos sejtek keletkezését és növekedését az emberi szervezetben. Ezt Hermann Bοlf, a kölni egyetem professzora bizonyította be, aki 37 hónapon keresztül kiváló minőségű daganatot növesztett az élesztőgomba oldatával töltött kémcsőben. A daganat egy hét alatt háromszorosára nőtt, de amint eltávolította az élesztőoldatot, eltűnt!

loading...

Az élesztős erjedés valójában egy félelmetes folyamat. Ha ez a testén belül történik, a rekeszizom nem mozog, és tartania kell a pozícióját, és a tüdő alsó része összenyomódik.

A túlzott gázok miatt minden emésztőszerv elzáródik, és gyakran az epehólyag is elmozdul a helyéről és megváltoztatja alakját. Az erjedés az alsó végtagokban, a medencében és a fejben is pangást okoz.

Ez visszerekhez, trombózishoz, trofikus fekélyekhez és az immunitás további csökkenéséhez vezethet. A tudósok úgy vélik, hogy az élesztő túlzott fogyasztása különböző típusú daganatokhoz és az egész szervezet súlyos működési zavaraihoz vezethet.

Csak korlátozza az élesztő bevitelét, és jobban fogja érezni magát!

Rengeteg olyan tésztarecept létezik, amely nem használ élesztőt, miért ne főznénk így? Tudasd barátaiddal az élesztő veszélyeit, gondoskodj róla, hogy jól érezzék magukat!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial