Blogolunk / Egészség

Gyógyászati tulajdonságai – receptek a tormalevélből. 🍃

loading...

A tormalevelek kivonják a sót a szervezetből. A tormalevél kenegetés segített a hát- és ízületi fájdalmaimon.

TEGYE MEG – NEM FOGJA MEGBÁNNI!

Itt az ideje, hogy megszabaduljunk a sótól.
amely felhalmozódott a szervezetben, és fájdalmas sólerakódásokhoz vezethet. Emlékeztetem egy jól bevált receptre.

Vegyünk friss nagy tormaleveleket – 2 db. Lefekvés előtt mártsd őket forró vízbe mindkét oldalukon, és azonnal tegyük a hátra, a nyakunkat megfogva. Csomagolja be egy ruhával. Enyhe égő érzés jelentkezhet, de fájdalom nem. Az égési sérülések szintén kizártak.

Reggel óvatosan távolítsa el a leveleket – ha sok a só, akkor a leveleken látható. Nézze meg, melyik területen van sok só. Annyi kezelést végezzen, amennyit csak szükséges – a leveleken nem szabad, hogy só maradjon.

loading...

A torma az egyetlen olyan növény, amely a bőr pórusain keresztül képes kivonni a sót.

A tormaleveles dörzsölés segített a hát- és ízületi fájdalmaimon.

Az elején kezdem.
Vonattal mentem vidékre. A vonat ajtaja nyitva volt, és azt hittem, hogy sokáig nyitva lesz. De amint letettem a lábam, az ajtók becsapódtak, és szó szerint belökött a kocsiba. Négykézlábra estem, fájdalmat éreztem a hátamban. Azt hittem, könnyen megúsztam. De…
Estére a fájdalom egyre erősödött. Szombat reggel recsegve keltem ki az ágyból. Alig éltem hétfőig – egyenesen a sebészetre mentem. Az orvos tapintásra megállapította, hogy nincs törés, de azt mondta, hogy sokáig fog fájni. Felírt egy kenőcsöt, ami egyáltalán nem segített.

Úgy döntöttem, hogy elmegyek egy neurológushoz. Megerősítette a sebész diagnózisát, és diklofenák injekciókat és fizikoterápiát írt elő. Az injekciók csak átmenetileg enyhítették a fájdalmat.
Látva szenvedésemet, a húgom férje hozott egy dörzsölnivaló szert, ami segített megszabadulni a hátfájásomtól. Csak kétszer dörzsöltem be a hátam – a fájdalom alábbhagyott, és egy hét múlva teljesen eltűnt.

Most, amint fáj a hátam ezt a dörzsölnivaló szert használom.
Íme a receptje. A fiatal, zöld torma leveleket vágja le, és tegye egy üvegedénybe. Öntsön rá vodkát vagy hígított alkoholt. Tegye sötét helyre 2 napra. A gyógymód készen áll. Vegyünk egy köteg nedves levelet, és dörzsöljük be vele a sebet. Ez a dörzsölés ízületi fájdalmak esetén is alkalmazható.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial