Blogolunk / Érdekesség / Lakás

FÚJJA BE OTTHONÁBA, ÉS MINDÖSSZE 2 ÓRA ALATT MEGSZABADUL A LEGYEKTŐL, CSÓTÁNYOKTÓL VAGY SZÚNYOGOKTÓL

loading...

Az almaecetnek számos felhasználási módja van.
Attól kezdve, hogy jót tesz az egészségnek, és segít megszabadulni a legyektől az otthonában, nem csoda, hogy az almaecet olyan népszerűvé vált az elmúlt években.

Gyümölcslégycsapda: Ha a házban gyümölcslegyek vannak, almaecet, egy tál és némi fólia segítségével gyorsan és egyszerűen megszabadulhatsz tőlük. Öntsünk egy kis almaecetet egy tálba, és fedjük le fóliával. Csináljon néhány lyukat a fólián, és helyezze a tálat egy asztalra. A gyümölcslegyek képesek lesznek berepülni, de nem fognak tudni visszarepülni.

Tisztítsa meg az ablaküveget: ajánlott egyenlő arányban almaecetet és desztillált vizet keverni egy permetezőbe. Rázza jól össze a keveréket. Fújja be vele az üveget, és törölje át puha mikroszálas ruhával.

Vasalás nélkül: Az almaecet kiválóan alkalmas a ruhák gyors gyűrődésmentesítésére. Keverjen össze egy rész almaecetet három rész vízzel egy szórópisztolyban. Vigye fel a keveréket a gyűrött ruhadarabra, hogy kisimítsa azt. Akassza fel a ruhadarabot egy fogasra, és hagyja néhány percig lógni. Tökéletesen simák lesznek.

Szüntesse meg a szagot a szemetesből: A kukák néha bűzlenek, még a szemét eltávolítása után is. Ebben segíthet az almaecet. Áztasson egy darab kenyeret almaecetbe, majd helyezze egy papírtörlőre a kuka aljára, és hagyja ott egy éjszakára. Reggel vegye ki a kenyeret, és a szemetes már nem fog bűzleni. Ezt a módszert máshol is alkalmazhatja a szagok megszüntetésére.

Tisztítsa meg a lefolyót: Ha a kád lefolyója eldugult, nincs szükség erős vegyszerekre a tisztításához. Mindössze almaecetre és szódabikarbónára van szükséged. Öntsön 1/2 csésze szódabikarbónát a mosogató vagy a kád lefolyójába, majd egy csésze almaecetet. A habosodás után öblítse ki a lefolyót vízzel.

loading...

Általános tisztítószer: az almaecet kiváló általános tisztítószer. Keverjen össze egy rész almaecetet két rész vízzel, és öntse az oldatot egy permetezőbe. Ez a termék kiválóan alkalmas fürdőszobai és konyhai felületek tisztítására.

Foltok eltávolítása edényekről: Az ecet szintén kiválóan alkalmas a foltok eltávolítására edényekről. Tegye az edényt vagy serpenyőt a tűzhelyre, és adjon hozzá egy-két csésze almaecetet és ugyanennyi vizet. Forraljuk fel a keveréket, és hagyjuk főni körülbelül öt percig. Ha ezután is maradnak foltok, mossa ki az edényt vagy serpenyőt a szokásos módon. A foltoknak le kell jönniük.

Segítsen a virágoknak tovább élni: A Reader’s Digest azt javasolja, hogy keverjen két evőkanál cukrot és két evőkanál almaecetet a váza vizébe, mielőtt virágokat helyezne bele. Ez segít meghosszabbítani a virágok élettartamát. Az oldal azt is javasolja, hogy néhány naponta cserélje a vizet a legjobb eredmény érdekében, ügyelve arra, hogy minden alkalommal, amikor a vizet cseréli, adjon hozzá cukrot és almaecetet.

A ragacsos réteg eltávolítása: Gondot okoz a matrica vagy a ragasztószalag által hagyott ragacsos réteg eltávolítása? Alkalmazzon almaecetet a területre. Néhány másodperc múlva könnyen letörölheti a maradékot.

Segít megvédeni a bútorokat a háziállatoktól: öntsön almaecetet egy permetezőbe, és enyhén permetezze be a bútorok azon területét, amelyet a macska szívesen vakargat. A macskák nem szeretik az ecet szagát, és távol kell maradniuk a bútoroktól, amelyekre ráfújja.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial