Blogolunk / Egészség / Tippek

Felfedezték, hogyan kezelhetjük a szembetegségeket a méz segítségével.

loading...

A leggyakoribb szembetegségeket többnyire a veszélyes sugárzás okozza. Ezt gyakran az elektronikus eszközök okozzák, mint például az okostelefonok, tablettek és laptopok. Ezen kívül még okozhatja a légszennyezés is.

Szerencsére van pár egyszerű módszer, hogy ezt kezelni tudd a méz segítségével. A méz erős gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális szer, ami képes kezelni kötőhártya-gyulladást, szürke hályogot, szemszárazságot és más szemproblémákat.

Kezeld mézzel a szembetegségeket:

  • Szaruhártya-gyulladás

Keratitis az orvosi neve szaruhártya-gyulladásnak.. Ennek az okozója lehet, a szemszárazság, fertőzés, szemhéj rendellenesség vagy fizikai sérülés. Ha nem kezeled időben, a szaruhártya-gyulladás súlyosan károsíthatja a szemed. Kezelésére, keverj össze, 30% mézet 70% vitaminos szemcseppel. Csak tegyél 1-2 csepp a keveréket a szemhéjadra minden nap 10 napon keresztül, hogy csökkentse a gyulladást. A bizsergő érzéstől, ne aggódj – hamar alább hagy.

  • Kötőhártya-gyulladás
loading...

Kötőhártya-gyulladást általában a fertőzések okoznak, mint az allergia, vagy fizikai tényezők, mint például UV vagy infravörös fény. Emellett kényelmetlenséget okoz, a vízszerű váladékozás és a szemhéj duzzanata. Kezelésére gyorsan keverj össze 30% mézet és 70% desztillált vizet, majd csepegtess 3 cseppet a keverékből a szemedbe, naponta kétszer.

  • Szürkehályog

A szürkehályog a szemlencse állományának bizonyos fokú, akár teljes elszürkülését jelenti. Az áttetszőség megszűnése megakadályozza, hogy megfelelő fény jusson a külvilágból a szem belsejébe, a retinára, így homályos látás alakul ki. A kezeléshez, forralj egy kis vizet, és hagyd kihűlni, majd keverd össze 1 rész mézet 3 rész vízzel. 1-2 cseppet csepegtess a szemedbe, és ismételd meg 3-4 alkalommal naponta.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial