Egészség / Tippek

A vastagbélrák szokatlan jelei, amiket figyelmen kívül hagyunk…

loading...

A vastagbélrák a harmadik leggyakoribb daganat az Egyesült Államokban. Csak 2016-ban közel 140 ezer embert diagnosztizáltak valamilyen colorectalis rákkal. Mi teszi ezt a rákot annyira veszélyessé? Az a tény, hogy a legtöbb ember csak nagyon későn észleli az első jeleket, a már kialakult rák későbbi szakaszában és ekkor a kezelés nehezebb. Az egyik oka annak, hogy a vastagbélrákot gyakran figyelmen kívül hagyják, és csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor már késő, az az hogy,  a tünetek nagyon enyhék és könnyen összetéveszthetők  kevésbé súlyos betegségekkel.
Most leírjuk a vastagbélrák figyelmeztető jeleit, amelyeket az emberek rendszerint figyelmen kívül hagynak. Ezeknek a jelzéseknek a korai felismerése kulcsfontosságú a kezelések időben való elkezdéséhez, és a sikeres túléléshez.

Görcsök

A kolorektális rák egyik első, figyelmen kívül hagyott tünete az hasi görcselés. Ami miatt ezt a jelet könnyen figyelmen kívül hagyjuk, az az, hogy a hasi görcsök gyakran más, nem rákos állapotokhoz kötődnek. Bár igaz, hogy a hasi görcsök nem mindig rákott jelentenek, ha intenzív és tartós gyomor görcsöket tapasztalsz, különösen akkor, ha más vastagbélrákos tünetekkel járnak, azonnal fordulj orvoshoz!

Fáradtság

A kolorektális rák egy másik általánosan figyelmen kívül hagyott tünete a fáradtság. Mivel a krónikus fáradtság ma igen gyakori, nem csoda, hogy ez a tünet gyakran jelentéktelennek tekintett. Az alváshiány, a hektikus életmód a leggyakoribb oka a fáradtságnak.

loading...

Azonban, ha a fáradtságod nem szűnik meg akkor sem, ha eleget pihensz. Sőt, ha más kolorektális rákos tünetekkel jár, komoly figyelmeztető jel. A ráksejtek a test energiáját használják, így fáradtságot okoznak. Ezenkívül a vastagbélrák előidézheti a végbél vérzést, ami a fáradtság másik oka.

Hirtelen fogyás

A testtömeg több mint 5% -ának hirtelen és nem szándékos elvesztése néhány hónap alatt, komoly figyelmeztető jel, amelyet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Mint már említettük, a rákos sejtek a test energiáját használják, míg az immunrendszernek nehezére esik az ilyen folyamatok általi leállítása. Ez a túlzott energiafelhasználás okozhat ilyen drasztikus fogyást okoz.

A vastagbélrákos megbetegedések esetében a nagyobb daganat blokkolja a vastagbelet, így befolyásolhatja a beteg bélmozgását és étvágytalanságot és radikális fogyást eredményezhet.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: aztbeszelik.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial