Blogolunk / Egészség

EZ TÖRTÉNIK A SZERVEZETEDDEL, HA KARFIOLT ESZEL. ÉS MIÉRT NEM TUDTAM EZT KORÁBBAN?!

loading...

Ön is szívesen fogyaszt karfiolt, vagy azok közé tartozik, akik kerülik, mert nem igazán kedvelik az ízét? Biztosíthatom, hogy amint meglátja az összes előnyét, be fogja építeni a napi étrendjébe.
A jó hír az, hogy megtudhatod, milyen előnyökkel járhat ez a zöldség az egészségedre nézve, ezért figyelj oda rá.

AZ OKOK, HOGY MIÉRT KELL FOGYASZTANI KARFIOLT

1. Véd az UV-sugarak ellen: a karfiol fogyasztása nem zárja ki a naptej használatát, de csökkenti az UV-sugárzás bőrre gyakorolt veszélyes hatásait.

2. Késleltetett sárga foltos degeneráció. A kor előrehaladtával jelentkezik, és egyes esetekben vaksághoz vezethet. A karfiolban található C-vitamin és antioxidánsok segítenek ennek a kockázatnak a csökkentésében.

3. Kiváló rákellenes kezelés: a kén és az izotiocinátok antiösztrogén gátként hatnak a rákos sejtek kialakulása ellen. Ez fontos a rák progressziójának késleltetése érdekében.

4. Kivonja a méreganyagokat a szervezetből és megakadályozza a baktériumok elszaporodását a gyomorban. A szulforafán védőrétegként hat a gyomorban, erősíti a bőrt.

loading...

5. Helyreállítja az idegi elváltozásokat: szulforafán. Ez az összetevő aktiválja a méregtelenítő enzimeket, és segít az agynak a gyulladás vagy a stressz okozta károk helyreállításában.

6. Biztosítja a vérkeringés feltételeit: A K-vitamin gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítik a vér jobb keringését.

7. A koleszterinszint kialakulásának megelőzése érdekében: tegyen az artériák egészségére azáltal, hogy gyulladáscsökkentő anyagokkal és antioxidánsokkal erősíti őket.

8. Szabályozza az elektrolitokat: a karfiol garantálja az elektrolitok egyensúlyát a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy az idegrendszer által kifejlesztett izomösszehúzódások átvitele sikeresebb lesz.

9. Helyreállítja a sejtmembránokat és elősegíti az agy egészségét. Ahhoz, hogy agya jól működjön, és koncentrációs képessége megnőjön, egyen karfiolt.

10. Működik a cukorbetegség megelőzésében: a C-vitamin és a kálium kombinációja segít stabilizálni a glükózt és serkenti az anyagcserét. Így lehetővé válik a káliumszint fenntartása.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial