Blogolunk / Egészség / Tippek

EZ SZÖRNYŰ! Tudtad, hogy az ágyad tele van láthatatlan élősködőkkel? Így öld meg őket…

loading...

Talán nem tudod, de egy átlagos ember majdnem 1 liter folyadékot izzad éjszakánként. Ez az izzadás létrehoz egy tökéletes táptalajt az atkáknak. Tudós szerint nagyjából, 1,5 millió poratka élhet egy átlagos ágyban. Ezek az atkák a régi bőrsejtekkel táplálkoznak.

retgzertggs0

A létük nem fenyegető a számodra. Azonban az ürülékük, amit maguk után hagynak, igen káros az egészségre. Allergiát és asztmát okozhat, ha éjszaka belélegezzük.

loading...

Ezek az atkák az elhalt hámsejtekkel táplálkoznak. Ezért azt ajánljuk, hogy miután felkeltél lehetőség szerint ne pakold el az ágyneműt, hanem ha van rá lehetőséged inkább, hagyd elől. Ezt azért ajánljuk, mert ezekre az atkákra pusztító hatással van a friss levegő és a fény. Viszont ha elpakolod az ágyneműt, akkor kitűnő táptalajt biztosítasz nekik, és csak nő a számuk.

A friss levegő és a fény kiszárítja, és megöli ezeket az atkák. Ez azt jelenti, hogy a reggel étkezés után, inkább készülj fel a napra, és ha hazaértél a munkából, akkor pakold össze az ágyneműt, ha feltétlenül útban van. Azonban tudd, hogy ki kell mosni az ágyneműt és lepedőt minden 1-2 hétben.

A napfénytől, a friss levegőtől és a fénytől, a legtöbb ilyen poratka az ágyadban fog meghalni.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial