Blogolunk / Recept

Ez a pite szó szerint el fog olvadni a szájában!

loading...

Ha vendégek kopogtatnak az ajtódon, vagy ha szeretné megkínálni szeretteit egy finom süteménnyel, de nincs kedve sok időt tölteni az elkészítésével, akkor mindenképpen próbálja ki a híres szőlőpudingos pite elkészítését. A recept egyszerűsége ellenére a pite hihetetlenül finom és ízletes lesz. A legjobb, hogy mindössze 20 perc alatt elkészül, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod, mert a desszert máris megsül a tepsiben.

A sütemény elkészítéséhez szükséged lesz rá:

  • Szőlő – 300 gr;
  • vaj – 20 gr;
  • cukor – 70 gr (20 gr a töltelékhez, 50 gr a tésztához);
  • tojás – 1 db;
  • vaníliás cukor – 1 tasak
  • só – egy csipetnyi
  • növényi olaj – 60 ml
  • tej – 150 ml;
  • liszt – 160 gr;
  • sütőpor 8 g.

Válassza le a szőlőt a szárról, és ha szükséges, távolítsa el a magokat. Az idő megtakarítása érdekében jobb, ha mag nélküli szőlőt vesszünk.

Melegítsünk fel egy serpenyőt, és olvasszuk meg a vajat, adjunk hozzá cukrot. A cukrot és a vajat állandó keverés mellett világos aranyszínűre főzzük. Öntsük a szőlőt a serpenyőbe, és 3 percig melegítsük a karamellben.

loading...

A tésztához verjük fel a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Adjuk hozzá a növényi olajat, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert szitált lisztet, majd gyúrjuk sima és homogén tésztává.

Öntsük a tésztát a szőlőre közvetlenül a tepsiben.

Kis lángon 10 percig sütjük a pitét, majd megfordítjuk, és fedő alatt további 5 percig sütjük.

Ez a pite szó szerint el fog olvadni a szájában!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial