Érdekesség / Történet

Esküvőjük után 6 héttel, a férj eltűnt… 70 évvel később, felesége sokkot kapott az igazságtól!

loading...

A II. világháború idején a fiatal texasi Peggy Harris elvesztette férjét mindössze hat heti házasság után. Ez egész életére nagy hatással volt s mindent megváltoztatott.

billie1

Férjét a normandiai csatában 1944-ben lelőtték, a Franciaországot és egész Európát felszabadító harcokban halt meg.

billie2

Sajnos Peggy-t a rossz információs viszonyok miatt erről soha nem értesítettték s ezért azt hitte, férje egyszerűen eltűnt. Éveken keresztül bizonytalanságban élt.

billie3

Egész életében arra várt, hogy férje hazatérjen. Nem is ment soha férjez, annak ellenére hogy sejtette, talán férje már nem is él. Az egyik családtag úgy döntött, kideríti az igazságot. Ezért elment a katonai archívumba és Billie-ről érdeklődött. Fel is fedezte az igazságot.

Bármennyire is furcsa, de a kis falu, Sales, egy teret nevezett el a férjről, Billie D. Harris-ról. A falu lakói évente három alkalommal felvonulást is rendeznek a téren.

billie4

De miért választotta ez a kis francia falu Billie nevét azért, hogy nevet adjon egy térnek?

Billie nemcsak a háborúban elesettek szimbóluma volt, hanem egyben igazi háborús hős is. Mikor repülőgépét megtámadták feláldozta magát úgy, hogy inkább az erdőben hagyta hogy lezuhanjon a gép, s így a faluban lakó embereknek semmi bajuk nem esett.

billie5

A falu, Sales polgármestere megható beszédet tartott a pilótáról. Peggy, a felesége is meglátogatja ezt a falut egy évben egyszer.

loading...

billie6

Férjét a helyi temetőben helyezték nyugovóra.

billie7

 

De most a Colleville-sur-Mer nevű hely amerikai temetőjében nyugszik, de a kis falu lakói még megemlékeznek a bátor pilótáról.

billie8

Peggy meglátogatta azt a helyet is az erdőben, ahol szeretett férje elhunyt. Egy 91 éves férfi kísérte el, aki az esetnek akkoriban a szemtanúja volt.

billie9

Ez a férfi háláját fejezte ki azért, amit Billie tett és azt mondta, bárcsak többet tudott volna érte tenni. A feleség viszont azt válaszolta, hogy már eleget tett.

billie10

Hihetetlen, hogy ennek a hölgynek ilyen sokáig kellett várnia arra, hogy megtudja, mi is történt pontosan férjével. Miközben 1944 óta ebben a kis francia faluban minden évben megemlékeztek róla.

Kérjük nézze meg a lenti filmet és ossza meg barátaival, ha Önre is nagy hatással volt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: buzzblog.eu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial