Érdekesség

Ezen a lakótelepen az emberek 270 forint éves bérleti díjat fizetnek! 3 dolgot kell tegyenek érte.

loading...

Nem vicc! A bajorországi Augsburgban valóban létezik egy lakótelep, ahol az emberek 0,88 euró éves bérleti díjat fizetnek. Az úgynevezett Fuggerei, a legrégebbi szociális örökség, amelyet Jakob Fugger, augsburgi bankár alapított 1521 augusztus 23-án. Az akkor 52 házból álló, lakótelepet, a város érdemes szegényei számára hozták létre. Az épületegyüttes ma is fennáll és a mai napig működik, és a világ legrégibb, ma is fennálló szociális lákásegyütteseként tartják számon.

Ennek a speciálisan rászorulóknak adományozott épületben élőknek mindössze három feltételnek kell megfelelniük: augsburgi polgároknak kell lenniük, katolikus hitet kell gyakoroljanak, érdemes szegénynek kell lenniük. Ezenkívül kívülről fújniuk kell a Miatyánkot, Hiszekegyet és az Üdvözlény Máriát. Volt olyan időszak, amikor naponta számon kérték ezeket az imádságokat az ott élő emberektől.

rtzerze1

A szociális lakótelep ma is működik, a 67 ház 140 lakásában mintegy 150 “érdemes augsburgi katolikus polgár” él. A lakótelepnek 3 kapuja van, amely minden nap 22 órától 05:00-ig zárva van, és egy éjjeliőr őrzi a bejáratot.

111sertweva

loading...

Azok a személyek, akik később érkeznek haza, belépéskor 50 centet kell fizetniük. Ez több mint fele az éves bérleti díjnak – azért hozták be ezt a szabályt, hogy megtanítsák ezeket az embereket a pontosságra. Manapság hihetetlenül olcsónak tűnik az a 0.88 cent (270 forint/ho) éves bérleti díj.

r6784r5674e51

Bár vonzónak tűnik, mi sajnos nem költözhetünk oda, de legalább turistaként érdemes egyszer ellátogatni erre a helyre.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: buzzblog.eu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial