Blogolunk / Egészség / Tippek

Ezzel a természetes szájöblítővel, akár búcsút inthetsz a fogszuvasodásnak

loading...

Manapság a legtöbb háztartásba előfordul. Ezzel az egyszerű anyaggal, rengeteg időt és pénzt takaríthat meg a vegyszeres, drága, fogkrémek és öblögetők helyett. A legújabb vizsgálatok eredménye hihetetlen, de igaz, a kókuszolaj megakadályozza lyukakat támadó, a szuvasodásért felelős baktériumokat.

Nehezen hihető, de írországi kutatók egy csoportja, az Athlone Technológiai Intézet felfedezte, hogy a kókuszolaj elpusztítja a baktériumokat, amelyek olyan fertőzéseket okoznak a szájban, mint szájpenész vagy streptococus mutans-t, bármiféle mellékhatások nélkül. Kutatásaik során a különböző olajakat vizsgáltak, de csak a kókuszolaj volt képes legyűrni ezeket a baktériumokat.

loading...

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan kell alkalmazni ezt a több funkciós kókuszolaj szájöblítőt, mellyel megelőzhetjük a lyukas fogak kialakulását, fehérítő hatású és harcol más baktériumokkal szemben is.

A kókuszolaj alkalmazása:

Helyezzünk két teáskanál kókuszolajat a szánkba és nyelés nélkül, kb. fél percig hagyjuk, hogy a garat melegétől jól szétáradjon, bevonva ezzel a fogsort, és az ínyt. Ezután nyelvünkkel masszírozzuk szét belül az olajat, menjünk végig a fogainkon, a szájpadláson, ez 15-20 perc. Ezután köpjük ki a szánkban megmarad olajat és a szokásos módon mossunk fogat. Aki szeretné elkerülni a fogkrém további használatát, az készítsen természetes alapú fogpasztát házilag és dörzsölje át időként egy kis szódabikarbónával is. A kívánt és érezhető eredmény érdekében, használjuk legalább egy hónapon át az olajat.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial