Egészség / Érdekesség / Tippek

Szerinted hányas számú banán a legegészségesebb ? 1,2,3?. ? Tudd meg miért!

loading...

Gondolkodtál már azon, hogy az ízléseden túl, vajon a banánnak melyik az az érettségi foka, amikor a legjobb elfogyasztani.

Vásárolhatunk alig sárga, inkább zöld példányt, de olyan is van, amikor a gyümölcs már tele van barna foltokkal. Ez utóbbit általában mellőzni szoktuk, gondolván, hogy már rothadásnak indult.

Japánban végeztek egy tudományos kutatást azzal kapcsolatban, hogy melyik állapotában legjobb a banán egészségünk szempontjából. A teljesen érett banán egy olyan tumorellenes anyagot termel, mely képes legyőzni a rendellenes sejteket

loading...

A banán érési folyamata során, a külső héjon barna foltok keletkeznek, tehát minél több a barna folt a héjon, annál érettebb és annál egészségesebb. A barna foltos banán tartalmazza a legtöbb rákellenes vegyületet. A teljesen érett banán könnyen felszívódik, mivel több cukrot tartalmaz, az éretlen azonban inkább keményítővel van tele, mint értékes tápanyagokkal.

A kutatók tesztelték a szőlőt, almát, körtét, ananászt, görögdinnyét és banánt is. Arra az eredményre jutottak, hogy a banán rendelkezik a legerősebb rákellenes tulajdonságokkal.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: netbulvar.eu
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial