Blogolunk / Egészség / Tippek

A brokkoli olyan egészséges, hogy minden nap fogyasztani kéne. Most megmutatjuk, hogyan készíted el

loading...

Bár nem sok ember kedvence, a brokkoli, viszont egy egészséges és tápláló zöldség, amely tele van alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Gazdag A, C, D és K vitaminokban, valamint a kenferol néven ismert flavonoidal, amely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen tápanyagok mellett glucosinolátokat is tartalmaz, amelyek erős rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.

A brokkoli gazdag olyan vegyületekben, amelyek képesek küzdeni a mai 3 legnagyobb anyagcsere-betegséggel – krónikus gyulladással, oxidatív stressz és toxikus túlterheléssel szemben. Röviden a brokkoli nagyszerű, egészséges és a napi étrend részét kellene képeznie. De ismered a brokkoli elkészítésének megfelelő módját? Nyersen kell fogyasztani, esetleg főve vagy párolva? Ha nem tudod, hogyan készítsd el a zöldséget, könnyen elpusztulhatnak a tápanyagai. Most megmutatjuk, hogy mit kell tenned.

Főzéskor a legtöbb tápanyag a brokkoliban elpusztul. Ahelyett, hogy megfőznéd, azt javasoljuk, hogy gőzöld a zöldséget, hogy megőrizze a tápanyagait. Két módon lehet ezt megtenni gőzölő készülék nélkül:

1. Szűrő segítségével

Tegyél egy fazékba 1-2 evőkanál vizet, majd helyezd a tűzhelyre. Tegyél a fazékra egy szűrőt. Most helyez el a brokkolit a szűrőn és fedd le egy fedővel, majd főzd néhány percig. Felmelegszik a víz, és szépen átgőzöli a zöldséget.

loading...

2. A mikrohullámú módszer

Ez a módszer nagyon egyszerű – tegyél, egy evőkanál vizet egy edénybe majd helyezd el a mikrohullámú sütőbe, rakd mellé egy tálon a brokkolit és fedd le az egészet egy mikróba gyártott műanyag fedővel. Állítsd magas fokozatra és párold néhány percig.

111hdvfdgdfg

Ugyanez a módszer működik más zöldségekkel is. Megőrzi az összes tápanyagot a zöldségben, és lehetővé teszi számodra a megfelelő fogyasztást.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial