Egészség / Tippek

Egy evőkanál ebből éhgyomorra… Nem hittem volna egy évvel ezelőtt, hogy a fogaim így fognak ragyogni!

loading...

A száj éh gyomorra történő öblögetése az ájurvédák ősi praktikája. Ha ezt mindenki, mindennap gyermekkora óta elvégezte volna, a fogorvosoknak mára felkopott volna az álla.

Ennek a titka abban áll, hogy a szájüregben lévő baktériumokat az olajban lévő lipidek eltávolítják a szájüregből és nem engedik újra megtapadni a fogakon, illetve a száj nyálkahártyáján. Most elárulom, hogyan kell helyesen végezni a szájöblögetést, hogy megszabadulj a következő kellemetlen problémáktól: fogakon létrejövő lerakódások, íny meggyengülése, a száj rossz lehelete. És ez még nem is miden!

fgjfjgfogni1q

Szájöblögető olaj

1. Az eljárást rögtön reggel, az ébredés után kell elvégezni! Egy evőkanálnyi napraforgóból vagy olívából készült olajat végy a szádba. Használható még kókuszolaj, szezámolaj, illetve más olajak is erre a célra.

Tartsad a szádban vagy 10 percig. Semmi esetre se nyeljed le! Amíg az olaja a szájüregedben van, magába szívja a baktériumokat és a méreganyagokat.

111hjghjgjg1

2. Amikor az olaj már nagyon sűrűvé válik, köpjük ki és langyos vízzel öblítsük ki a szánkat.

hgfghghfogni2

loading...

3. Az olajos szájöblítés a legjobb módszer a szájüreg méregtelenítésére. Egyetlen más szer sem – beleértve a fogkrémeket is – veheti fel hatékonyságban a versenyt vele. Már néhány nap elteltével észre fogod venni, hogy a fogaid fehérebbé váltak, leheleted frissebb lett. És ez még csak a kezdet!

111gdsvs-1

4. Természetesen, fogaidat moshatod ezután is, mint eddig! Az olajfilm, ami a szájban létrejön, a fogkrém tisztító hatását csak növeli.

fhhfdhdyogni4

A napraforgó olajjal történő öblögetés egy nagyon egyszerű eljárás, így hamar napi rutinná válhat. Este érdemes egy pohárba előre kiönteni az olajat, és a fogkefe mellé helyezni, mert akkor sosem fogod elfelejteni reggel! A reggeli szájöblögetést ráadásul végezheted, mondjuk a könnyű reggeli torna ideje alatt is, így még plusz időbe se kerül.

Ne adj a szájüreg baktériumainak egy parányi esélyt sem! Mondjad el barátaidnak, ismerőseidnek ezt a csodás módszert, így ők is elkerülhetik a fogorvossal való találkozást!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial