Blogolunk / Egészség

Az emberek 97%-a nem tudja ezt ‼ A kurkuma haszontalan, ha nem követed ezt a 3 szabályt…

loading...

Bár a kurkuma egy élénk narancssárga, kellemes aromájú fűszer, amelyet gyakran használnak ételszínezékként, a keleti népi gyógyászatban sokkal fontosabb szerepet játszik…

Ez a csodafűszer kurkumint tartalmaz, egy biológiailag aktív összetevő, amely serkenti az emésztési funkciókat, megakadályozza a cukorbetegség kialakulását, és segít a fogyásban is. Emiatt sok egészségbarát minden ételhez hozzáadja az aranyport, és éhgyomorra vízzel is fogyasztja.

Mint kiderült, a kurkuminnak a teljes felszívódáshoz szüksége van a saját “vezetőire”, amelyek nélkül a szervezet nem tudja teljesen asszimilálni a hasznos anyagot!

Hogyan kell használni a kurkumát:

1. Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a fekete bors, mindenki kedvenc fűszere, akár hússzorosára is növelheti a kurkumin egészségügyi előnyeit! Érdemes tehát néhány borsszemet hozzáadni egy ételhez vagy egy aranyló fűszeres italhoz.

loading...

2. Joseph Mercola amerikai orvos szerint a kurkumin jelentősen javíthatja a szervezet védelmi funkcióit. A kurkumint növényi vagy tejzsírral együtt kell fogyasztani.

3. Érdemes figyelembe venni Saraswati Sukumar, egy kiváló amerikai onkológus véleményét is, aki határozottan ajánlja, hogy fogyasztás előtt melegítsük fel a kurkumát.

A napsütéses fűszer használatának e három szabálya könnyen kombinálható az aranytej, a bors, kurkuma és méz felmelegített keveréke – elkészítésével.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial