Blogolunk / Egészség / Recept

Az adjugai só a kaukázusiak kedvence. 20%-kal csökkenti a sóbevitelt

loading...

A fűszerek hozzáadásának köszönhetően, amelyek kiemelik az ételek ízét, a szokásosnál 20%-kal kevesebb só szükséges egy ételhez.
Az adyigei só készítése nagyon egyszerű. A folyamat szó szerint 10-15 percet vesz igénybe.


Hozzávalók: 500 gramm finom kősó, egy fej fokhagyma, egy csokor koriander, egy marék fekete bors, egy csipetnyi chilipaprika.
A kősót helyettesítheti tengeri sóval, a koriander helyett néhány szál kaprot és petrezselymet is adhat hozzá. A borsot kicserélheti őrölt fekete borsra.

loading...


Elkészítése: mossuk meg a fűszernövényeket, tépjük le a szárukat és szárítsuk meg őket. A fokhagymagerezdeket törjük gerezdekre, hámozzuk meg és aprítsuk fel egy turmixgépben. Öntsük a fokhagymát a sóhoz, és erőteljesen keverjük össze. A sónak nedvesnek kell lennie, ez a trükk.
A fűszernövényeket aprítsuk fel a turmixgépben, és adjuk hozzá a sóhoz. Ezután őrölje meg a borsot finom őrlőgépben, vagy adja hozzá az őrölt borsot. Adja hozzá az őrölt chilit. Erősen keverje meg, és hagyja néhány napig nyitott edényben állni, időnként megkeverve, hogy egyenletesen kiszáradjon.


Az adyigei só azonnal fogyasztható. A legfinomabb azonban szárítás után, amikor a fokhagyma és a fűszernövények íze felszívódik a sóban.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial