Egészség / Tippek

A kutatások szerint ez a dolog elősegítheti a rákos sejtek burjánzását! Távolítsd el az étrendedből.

loading...

Dr. Otto Wartburg német orvos és más kutatók nagyon régen, már az 1900-as években felismerték, hogy a rákos sejteket elsősorban a szénhidrátok, azon belül is a cukor látja el tápanyaggal. Ez tehát 1920 óta tudott, az orvosok nem, vagy csak ritkán figyelmeztetik a pácienseket, hogy máshogy kellene étkezniük, ha rák növekedett a szervezetükben. Kevés csak a fehér cukrot kiűzni a diétából, semmilyen előre elkészített élelmiszert és gyümölcsöt sem szabad enni rák esetén, a gyümölcs is rengeteg cukrot tartalmaz, és természetesen az alkohol, de még a tejtermékek is.

Egy a Nature Medicine-ben megjelent tanulmány is abból indul ki, hogy a finomított cukor nagyban növeli a rákos sejtek burjánzását. A vizsgálatok eredményei annyira egyértelműek, hogy az University College London (UCL) kutatói kidolgoztak egy újfajta rákkimutatási technikát, amely alapja az MRI egy sajátos formája. A tudóscsoport által érzékennyé tett szkenner ugyanis érzékeli a cukrot a testben – a teszt során a tumorsejtek fényesebben világítanak, ha sok cukrot tartalmaznak.

loading...

– Tudjuk, hogy az inzulin különböző szöveteket károsíthat, de az különös fejtörésre ad okot, hogyan reagálnak erre éppen a rákos sejtek – mondja Dr. Lewis Cantley. – Ha a szervezetben tumor van, akkor a cukor a testben található egészséges sejtek helyett a ráksejtekbe vándorol, amelyek arra használják, hogy növekedjenek.

Fentiekből kiderül, hogy a rákos megbetegedések megelőzésnél és kezelése idején is lényeges, hogy iktassuk a cukrot, együnk több zöldséget és növényi alapú fehérjéket, és tartózkodjunk a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásától is, hiszen a test képes meggyógyítani magát, ha megvonjuk a cukrot a ráksejtektől.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial