Blogolunk / Egészség / Tippek

Talán kezdeti Alzheimer-kórod van! Ne légy lusta elvégezni a tesztet magadon és családtagjaidon is! Megmutatjuk a módszert!

loading...

Tudtad, hogy van egy egyszerű teszt, ami otthon elvégezhető, és megállapíthatod vele, hogy kezdeti stádiumban lévő Alzheimer-kórod van-e? A vizsgálathoz kis adag mogyoróvajra lesz szükséged és egy centire vagy egy vonalzóra. Ezt az egyben egyszerű és szenzációs módszert Jennifer Stamps, a Floridai Egyetem posztgraduális hallgatója találtatta fel.

A vizsgálat olcsó és képes felismerni a betegség korai szakaszát. Alzheimer-kóros emberek tanulmányozása során Stamps rájött, hogy mindegyik betegnek problémája van a bal orrlyukával. A jobb orrlyukuk a mogyoróvaj illatát 20 cm távolságból érzi, miközben ez a távolság 10 cm-re csökken, a bal orrlyuknál.

Az Alzheimer-kór egyik első tünete a koponya idegeinek bomlása, amely befolyásolja a szaglásunkat. Ha csökken a szaglásunk érzékenysége, a betegség már folyamatban van.

loading...

A jó hír az, hogy az orvosok, képesek felismerni a betegséget a korai szakaszban ezzel a nagyszerű tesztel, amit Jennifer Stamps-nek köszönhetünk.

Ha úgy gondolod, a teszt alapján, hogy az Alzheimer-kór kezdeti szakaszában vagy, javasoljuk, hogy mielőbb keresd fel az orvosod.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial