Blogolunk / Egészség / Tippek

A vitaminhiány 5 jele, ami rá van írva az arcodra – elég ha belenézel a tükörbe, miközben olvasod ezt a cikket

A vitaminhiány problémája különösen fontos most, a tavasz közeledtével. Vitaminok nélkül, úgy érezzük, hogy gyengék és elfásultak vagyunk és könnyű célpontot jelentünk a különböző vírusok számára.

Mi sem egyszerűbb, te is megtudod állapítani magadról, hogy szenvedsz-e vitaminhiánytól. Annyit kell csak tenned, hogy belenézel a tükörbe, miközben ezt a cikket olvasod. Ellenőrizd most, hogy szüksége van-e a szervezetednek vitaminpótlásra.

Túlságosan sápadt bőr

jfgjhfcghcfnvb

Kevesen büszkélkedhetnek, szép és egészséges bőrrel, főleg a tél végén. De ha a bőrödre jellemző a gyakori sápadtság, ez annak a jele, hogy B12-vitamin hiányod van. E-nélkül csüggedtnek és fáradtnak érezheted magad. Állítsd helyre a megfelelő vitaminszintet. Fogyassz több húst és tengeri terméket.

Száraz haj

hghdghndgnfdhc

Száraz, törékeny haj a korpásodás jele lehet. Ez azt jelenti, hogy biotin, más néven B7-vitamin hiányod van. Ez gyakran köszönhető az antibiotikumoknak. Ha növelni szeretnéd a B7-vitamin szinted, egyél gyakran húst, halat, zöldséget, gyümölcsöt, gombát, hüvelyeseket, és felejtsd el a diétát egy darabig.

Szemek

jgncnvbnvbn

Ha duzzanatokat észlelsz a szemed körül és a végtagokon, a testednek hiányzik a jód. A leggyakoribb forrása a jódozott só. Jódot tartalmaznak még a tenger gyümölcsei (homár, garnélarák, alga), tejtermékek, és még a kenyér.

Színtelen ajkak

gjnfgnjfgcncnc

A halvány ajkak annak a jele, hogy vashiányod van. Az alacsony vérnyomás és a rendszeres megfázás is utalhat erre. Ahhoz, hogy visszanyerje a szervezeted a megfelelő mennyiséget egyszerűen több vörös húst kell fogyasztani, és add fel egy darabig a magas kalciumtartalmú ételek fogyasztását.

Ínyvérzés

gfjncbvc

Ínyvérzés jelezheti a C-vitamin hiányát ami ahhoz vezethet, hogy az immunrendszer legyengül. Ezen kívűl kellemetlen izomfájdalmat okozhat. A C-vitamin megtalálható a citrusfélékben és a piros paprikában is.

Fontos megjegyezni, hogy ezek mind a közvetett tünetei a vitaminhiánynak. Ha már észre veszed a fenti tünetek valamelyikét magadon, érdemes felkeresni egy orvost, hogy pontosabb diagnózist állapítson meg.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial