Blogolunk / Egészség

A tiszta vér az alap ?

loading...

Az idősebbik bátyám, Péter kardiológus. Gyakran folytat velem tanulságos beszélgetéseket, és sok érdekes dolgot mesél. Péter szerint a vér összetétele és tisztasága nagyban meghatározza bármely szervezet életminőségét. Ha a vérben bármely “komponens” sokkal több vagy kevesebb, mint a normális, akkor betegségek alakulnak ki. Ezért a vértisztítás az egyik módja a test egészségének javításának.

Az ókorban a legtöbb betegséget az orvosok “rossz vérrel” magyarázták, amelyet a teljes gyógyuláshoz meg kellett újítani. Azóta a vérrel foglalkozó tudomány – a hematológia – továbblépett. Mostanra új módszereket dolgoztak ki az “életadó nedvesség” újjáélesztésére.

De úgy tűnik számomra, hogy a gyógynövények használatán alapuló régi technikákat nem szabad elvetni. Amikor édesanyánk egy erős mérgezés után nem tudott magához térni, akkor Péter felhívta őt (anyám most egy másik városban él), és azt tanácsolta, hogy egy-két hétig két növényt – máriatövist és apróbojtorjánt – használjon egy bizonyos kombinációban.

Vegyen be 1 teáskanál máriatövisport 1/3 csésze apróbojtorján teába keverve 15 perccel étkezés előtt, naponta 3-szor. Készítse el az apróbojtorján teát a következőképpen: 1 teáskanál szárított apróbojtorján füvet öntsünk egy pohár forró vízhez, forraljuk zárt edényben 2 percig, áztassuk 2 órán át, szűrjük le.

loading...

Néhány hét múlva édesanyánk már jobban érezte magát – nem volt többé szédülés és fejfájás, a testén lévő piros foltok eltűntek. Péter azt állítja, hogy a máriatövis és a bojtorján kombinációja az egyik legjobb orvosság a vértisztításhoz.

A máriatövis egy ritka biológiailag aktív anyagot, szilimarint és mintegy húsz másik gyógyhatású összetevőt tartalmaz, amelyek segítenek a méreganyagok kiürítésében a szervezetből. A bojtorján pedig olyan, mint a máriatövis segítője, a növények kiegészítik egymást, és fokozzák a terápiás tulajdonságokat. A régi időkben a bojtorján a sebkezelő szerek fő összetevője is volt, amely a csatatéren a lőtt sebek fertőtlenítésére és kezelésére szolgált.

Régóta kedvelem a gyógynövényeket. Úgy vélem, hogy a gyógynövényekkel történő megelőző vértisztítás a higiéniai eljárásokhoz hasonlítható, amelyeket gyakran végzünk – fogmosás vagy bőrápolás. Jobb, ha nem várjuk meg a “mennydörgést”, hanem már előtte gondoskodunk magunkról. Hiszen az ételeink tele vannak vegyszerekkel és egyéb káros anyagokkal, és mindez a vérünkbe kerülhet!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial