Blogolunk / Egészség / Tippek

A szemeid ezekről a betegségekről árulkodnak…

loading...

Az emberi test egy nagyon csodálatos dolog. Ha valami nincs rendben, a szervezet valamilyen módon megpróbál számunkra üzenetet küldeni.

Az üzenetküldés egyik módja a hogy a testünk a szemünket használja segítségül. Akár hiszed, akár nem, a szemed úgy működhet, mintha egy ablak lenne az egészségre. Itt most bemutatunk nyolc állapotot, és hogy mit jelezhetnek ezek az egészségedről.

  1. A tartós árpa

Az árpa  fájdalmas lehet, és bosszantó, de ezek elmúlnak néhány napon belül. Ha van egy árpád, ami 3 hónapon belül ismételten kiújul, ez lehet a jele egy ritka rákos betegségnek a faggyúmirigy karcinómának . Ugyanez igaz lehet, hogy ha folyamatosan előfordul ugyanazon a helyen.

rtjrthrhrthh

  1. Szemöldök kihullás

A szemöldök kihullása történhet különböző okok miatt. Ha a külső része a kezd eltűnni, lehet, hogy egy sokkal súlyosabb probléma van a háttérben. Szemöldök kihullás oka lehet a pajzsmirigy megbetegedése.

thdhdhf9

  1. Homályos látás

Ha egy gyakori számítógép felhasználó, akkor előfordulhat, hogy égető érzést érzel a szemedben vagy homályosan látsz. Ha a látásod homályossá válik, miközben nézed a számítógép képernyőjét, ez lehet a számítógépes látás szindróma. A homályos látás lehet még a cukorbetegségnek is a jele.

loading...

kzukezdejghd43

  1. A holttér látás

Ha egy kis holttér van a látásodban, lehet, hogy mélyebb jelentése van. Ha ezek csillámló fények, vagy egy hullámos vonalak, ez azért lehet, mert migrénaurád van. A migrénaura tipikusan a fejfájással járó migrénes roham bevezető tünete, mely főként fénylő, vibráló, káprázás jellegű látási zavarok és egyéb idegrendszeri tünetek formájában jelenik meg. Fejfájás nélkül, kizárólag látási zavarok formájában is jelentkezhet. Szokásos időtartama fél óra

rturusrtrthrtghj

  1. Kidülledő szemek

Ha úgy érzed, hogy feszít a szemed, olyan mintha éreznéd a domborúságát, akkor lehet, hogy ez kapcsolatos a pajzsmiriggyel. A leggyakoribb oka a szemdomborúság érzetnek a pajzsmirigy-túlműködés, az úgynevezett hyperthyreosis.

  1. A szemfehérje sárga

Ezt az állapotot nevezik sárgaságnak . Ez gyakran jelenik meg újszülötteknél ha nem megfelelő a májfunkció, de megjelenhet a felnőtteknél is. Amennyiben sárgaság jelenik meg egy felnőttnél, az lehet a jele a máj, az epehólyag és epevezeték problémáknak.

zjtzjetzjtjw

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial