Blogolunk / Egészség

A sebész lebeszélte a nagybátyámat a műtétről azzal, hogy azt tanácsolta neki, hogy végezze ezeket a gyakorlatokat…

loading...

A porckorongsérv egy deformált porckorong egy részének elmozdulása. Leginkább akkor fordul elő, ha egy személynek olyan betegsége van, mint például az osteochondrosis.
A betegséget a porckorong szakadása okozza. A keletkező sérv, amely hátrafelé és oldalra dudorodik, nyomja az ideggyökeret ott, ahol az kilép a gerinccsatornából, és gyulladást okoz, amelyet duzzanat kísér. Ez magyarázza, hogy a fájdalom és az érzésvesztés miért nem jelentkezik azonnal a betegség kialakulása után.
Megfelelő kezelés nélkül a porckorongsérv súlyos szövődményekhez vezethet. A betegség rontja a szívműködést, gyomorhurutot, nehezen gyógyuló isiászt és krónikus hörghurutot okoz. A porckorongsérv megzavarja az agy vérellátását, és hozzájárul a stroke kialakulásához.

A porckorongsérv kezelése

Az ilyen porckorongsérv leggyakoribb okai a hátat érő helytelen és erős terhelés, a nem megfelelő ivás vagy a mozgásszegény életmód, valamint a gyenge hátizmok.
Fontos megjegyezni, hogy a műtét csak akkor indokolt, ha súlyos neurológiai szövődmények: érzékelési és mozgászavarok lépnek fel. Más esetekben speciális kúrát kell követni, és kerülni kell a nehéz fizikai megterhelést. Speciális gyakorlatokat is kell végeznie, amelyek segítenek megelőzni vagy megszabadulni a rendellenességtől.

loading...

GYAKORLATOK A PORCKORONGSÉRVRE

Feküdjön a hátára és lazítson. Kezdje a lábak lassú, egyesével történő térdhajlításával.
Most egyenesítse ki a lábát, és emelje fel. Csak nyugodtan csináljon mindent, ne siessen.
Hajlítsa be a térdeit, és tegye az egyik lábát felváltva a másik térdére.
Fordítsd a lábadat jobbra és balra, miközben a hátát nem mozgatja.
Ez a gyakorlat nemcsak a porckorongsérvben szenvedőknek ajánlott, hanem a betegség megelőzésére is. Különösen akkor, ha tevékenysége fizikai munkával jár, vagy ha olyan betegségek miatt aggódik, mint az osteochondrosis, a scoliosis, a túlzott kyphosis vagy lordosis.
Ha rendszeresen végzi ezeket a gyakorlatokat, hamarosan elfelejti a porckorongsérvet és a fájdalmas hátfájást. Meséljen barátainak erről a csodatornáról, hálásak lesznek érte!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial